• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Memur Sen`den `Yaz Kıyafeti Genelgesi`ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS –Memur-Sen Bitlis Şube başkanı İsmet Alca, İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklere gönderdiği “Yaz Kıyafet Genelge”si ile birlikte başörtüsü yasağının tescillenmesine tepki göstererek, yapılanların halkın inancına saldırı olduğunu belirtti.
 
Halkın iradesini yok saymak kabul edilemez
Açıklamanın devamında Alca, “İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklere göndermiş olduğu Yaz Kıyafet Genelgesi’nde, bayanlar için “saçlar tamamen açık olacak” ibaresinin özelikle vurgulanması manidardır. Yıllarca bu ülkenin kanayan yarası olan başörtüsü sorununun çözülmemesi, birilerinin seçim yatırımı haline getirdiğinin göstergesidir. Memur-Sen Konfederasyonu’nun başlattığı, Peygamber Sevdalıları Platformu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle başörtü yasağının kaldırılarak anayasal güvence altına alınması için bir ay gibi kısa bir sürede toplanan 12 milyon 300 bin imzayı kullanan halkın iradesini yok saymak kabul edilir bir durum değildir” dedi.
 
Halkın değerleriyle çatışanlar sonlarını hazırlıyorlar
Halkın değerleriyle çatışma halinde olanların sonlarını hazırladığını belirten Alca, “Bu ülkede eğer bir gecede yasalar değiştirilebiliniyorsa, istendiğinde yasa çıkarılıyorsa ve buna güçleri muktedirse, 11 yıldır basit olan ve halkında desteklediği başörtüsü için hala yasa çıkarılmıyorsa, zaman  zaman yayınlanan genelgeleriyle başların tamamen açık olacak ibaresine vurgu yapılarak, örtü düşmanlarını hortlatmaya çalışılırsa, bu halkın İslami değerleriyle alay etmektir. Bu halkın değerlerine savaş açmaktır, halkın değerleriyle çatışanlar zarar edecekler ve sonlarını hazırlayacaklardır.” diye konuştu.
 
Yapılanlar samimiyetsizliğin göstergesidir
Alca açıklamada ayrıca, “Yapılanlar mevcut hükümetin samimiyetsizliğini ve İslami değerlere karşı olan acziyetinin göstergesidir. Artık bu niyetlerini halka açık bir şekilde ifade etmeleri gerekir. Bu Müslüman halka şunu demeleri gerekir “bizim derdimiz sizin İslami değerleriniz olan başörtünün çözümü değil, bizim derdimiz sizin İslami değerlerinizi kullanarak bulunduğumuz makam ve mevkilerimizi korumaktır. Sizler imzalar verdiğiniz halde, bizlerde bu sorunu çözebilmemize rağmen çözmüyoruz demeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Yapılanlar dayatmaların dozajını yükseltmeye yöneliktir
Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecine girildiği günlerde hala neden Müslüman halkın değerlerine savaş açıldığı sorusunu yönelten Alca, “Devlet artık halkıyla barışıyor nutuklarının atıldığı bu barış sürecinde devlet yıllardır hala Müslüman halkın inancına karşı olan dayatmalarının dozajını artırıyor. Peki, o zaman kim kiminle barışıyor.  Neden Müslüman olan bu ülkede cehenneme götüren tüm yollar serbest bırakılarak cehenneme gitme özgürlüğü tanınıyor da; cennete götüren yollar tıkanarak cennete gitme özgürlüğü kısıtlanıyor. Mevcut hükümet biran önce bu Müslüman halkla barışmalı ve başörtü başta olmak üzere İslam’ın tüm değerlerinin önündeki engelleri kaldırarak yasal güvence altına almalıdır” şeklinde konuştu.
(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir