• DOLAR 32.529
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2493.26
  • ...
İşgalcilerden küstah açıklama: 28 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yıkıma başlayacağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci Lehava örgütünün başı terörist Bentzi Gopstein, sosyal medya üzerinden tüm Yahudilere yaptığı çağrıda, Siyonist rejimin sözde bayramı olarak bilinen 28 Mayıs "Kudüs Günü'nde" Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeyi ve alçakça Kubbetüs Sahra'yı yıkmaktan söz etti.

İşgali kutlayacaklar!

Siyonist rejim, 1967'de Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa bölgesini işgal etmesinin ardından gerçekleştirdiği işgal gününü "Kudüs günü" olarak kutluyor. İşgal günü kapsamında Yahudiler, Siyonist rejim bayrakları ile Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde sözde "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

Middle East Eye'ın haberine göre, Kubbetüs Sahra'yı yıkarak yerine bir Yahudi tapınağı inşa etme fikrini esas alan terörist Lehava örgüt lideri, "Kudüs Günü, Kubbetüs Sahra'nın yıkımına başlanacağı gündür" ifadelerine yer verdi.

“Yahudi terör grubu”

Ayrıca Lehava örgütünün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Kubbetüs Sahra'nın görüntüsü üzerinde oynanarak bir ekskavatör tarafından yıkılacağı an betimlenmesi tepkilere neden oldu.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, örgütün Kubbetüs Sahra'yı yıkma planlarını kınadı ve Lehava'yı Yahudi terör grubu olarak nitelendirdi.

Siyonist rejimin, Mescid-i Aksa bölgesinde Müslümanlara yönelik baskınlarını artırırken, Yahudilerin Mescid-i Aksa çevresinde ibadet etmesini izin vermesi tansiyonun yükselmesine neden oldu. Siyonist rejim ile Ürdün arasında yapılan anlaşmaya göre Yahudilerin Mescid-i Aksa içerisinde ibadet etmeleri yasak. Ancak terör grupları sürekleri bu yasağı çiğniyor. 

“Araplara ölüm”

Lehava örgütü, geçtiğimiz ay seferberlik ve silahlanma çağrısında bulunmuş ve "Araplara ölüm" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşler düzenlemişti.

İbranice'de 'alev' anlamına gelen Lehava, "Kutsal Topraklarda asimilasyonun Önlenmesi" manasına geliyor. Terörist örgüt, mart ayındaki seçimlerde parlamentoya giren "Dindar Siyonist Partisi" tarafından destekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir