• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Filistin'de öğrenci konseyi seçimlerini HAMAS'a bağlı blok kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın öğrenci kolu olan İslami Vafa Bloğu, Birzeit Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyi seçimlerini 5 bin 68 oyla kazandı. Blok bu oyla 28 sandalye kazanmış oldu.

Seçimlerde Fetih'e bağlı Şehit Yasir Arafat Bloğu ise 3 bin 379 oyla 18 sandalyeye hak kazandı.

Öğrenci Demokrat Partisi 888 oy (5 sandalye), Öğrenci Birliği bloku 132 ve Öğrenci Partisi Birlik bloğu ise seçimlerde 76 oy aldı.

HAMAS'a bağlı İslami Vafa Bloğunun zaferi Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. 

Ramallah'ın caddelerinde İslami Vafa Bloğunun öğrenci meclisi seçimlerindeki başarısı münasebetiyle Filistin ve HAMAS bayraklarıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar direniş marşları söyledi ve HAMAS'ı destekleyen sloganlar attılar. 

İslami Kitle taraftarı öğrenciler Birzeit Üniversitesi önünde şükür namazı kıldıktan sonra HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları ve komutanı Muhammed Dayf lehine sloganlar attılar. 

HAMAS'ın Siyasi Büro üyesi Zahir Cebbarin de yaptığı açıklamada Birzeit Üniversitesi'nde İslami Kitle'nin elde ettiği zaferin, işgalcinin tehditlerinin halkın iradesini kıramadığını gösteren bir mesaj taşıdığına dikkat çekti. 

HAMAS'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri de Birzeit Üniversitesi'nin bütün öğrencilerini ve öğrenci hareketlerinin liderlerini tebrik ederek, bu başarının hareketlerinin şeffaf seçimlerde büyük bir başarı gerçekleştirebildiğini ispat ettiğini dile getirdi. Aruri, öğrencilerin özgürce sosyal faaliyetler yürütmesine imkan tanıyan Birzeit Üniversitesi yönetimine de teşekkür etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir