• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Mardin'de tarihi Birinci Cadde ile ilgili yeni kararlar alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik Dara Toplantı salonunda Vali Demirtaş’ın başkalığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Abdullah Demirdağ, Gürsel Temurci,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, ilgili kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Vali Demirtaş, kentin turizm potansiyelini artırmak ve cadde üzerindeki ekonomiyi daha da canlandırmak için hep birlikte yeni kararlar alındığını söyledi.

Şehrin, salgına rağmen 2021 yılında yaklaşık 3 milyon turistin ağırladığını ve 500 binin üzerinde de otellerde konaklama olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, tarihi Birinci Cadde üzerinde yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmanın turizmin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Vali Demirtaş, "Hem şehrimizin hem esnafımızın kazanmasını istiyoruz. Mardin bir tarım, sanayi ve turizm şehridir. Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluğu hepimiz gördük. Birinci Cadde üzerindeki sorunları ortak akıl ile çözeceğiz. Araçlar caddede park edilmezse şehrimizi ziyaret edecek olan turistler daha rahat gezecek ve alışveriş yapacaklar. Şu an da Cumhuriyet Meydanında, Hava Radar mevkiinde ve Meydanbaşı'nda olmak üzere 3 tane otoparkımız hizmet vermektedir" dedi

Toplantıda yapılan istişareler sonucunda;

-Cadde üzerinde bekleme ve park yerlerinde park yasağı uygulamasının yapılması,

-Birinci Cadde üzerindeki bekleme ve park yerlerinde duraklama süresinin 10 dakika ile sınırlandırılması,

-Esnafın mal indirme-bindirme saatlerinin 23:00-09:00 saatleri arasında bekleme ve park yerlerinde yapılması,

kararları oy birliğiyle alınırken, kararların uygulanmasına 18 Mayıs tarihinde saat 24.00'dan itibaren başlanacak. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir