• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
İthal kömürde yaşanan sıkıntının yerliye olan talebi artırması bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Demir, kur riski ve dünya genelinde enerji piyasalarındaki artıştan dolayı yerli kömüre talep olacağını düşündüklerini belirtti.

Yerli kömür fiyatlarında geçtiğimiz yıl sezon başı ile sonu arasında meydana gelen olağanüstü yükselişe dikkat çeken Demir, "Yerli kömür firmalarımızın artan maliyetlerinin farkındayız. Ancak yeni sezon öncesi belirtmek isterim ki yerli kömür fiyatlarında fırsatçılık yapmak isteyenlerin önüne geçmek amacıyla, özellikle kalori-fiyat oranına dikkat edecek ve denetim çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız." dedi.

Yerli kömürün satışının artış gösterdiğine dikkat çeken Demir, "İthal kömür fiyatlarındaki artıştan dolayı yerli kömüre yönelim bulunmaktadır. Ancak tekrar belirtmek isterim ki fiyat artışının kalori-nem-kükürt oranı gibi değerlere bağlı olmadan fırsatçılık kokan sebeplerle yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz." diye belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleriyle ortak yürütülecek çalışmalara değinen Demir, "Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenmiş değerlere uygun olmayan ve özellikle torbalarda taahhüt ettikleri kalori ve diğer değerleri taşımayan kömürlerle ilgili ciddi çalışmalarımız olacak. Yapacağımız denetim çalışmaları, esnafımızın kaliteli kömür satmasını sağlayarak hem vatandaşımızın kaliteli ürünlere ulaşmasına hem de şehrimizin hava kirliliğinin önüne geçmekte büyük önem arz edecek." şeklinde konuştu. (İLKHA)              





Bu haberler de ilginizi çekebilir