• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Görev Tamam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, görevlerinin hafta sonu sona ereceğini söyledi.

Heyetin başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Hükümet ve muhalefetin yanı sıra Meclis`te grubu bulunmayan partilere de hazırladığımız rapor gönderilecek. Layıkıyla raporumuzu hazırlayıp süreci tamamlamak istiyoruz." dedi.

Arıboğan, "Farklı etnik gruplardan ya da mezhepsel gruplardan bir takım endişeler duyuyoruz. Bunları raporlarımıza aktardık. PKK`nın silah bırakma süreci olarak çıktığımız yolda bir baktık ki Alevilerin, Romanların, İslami kurallarla yaşamak isteyen insanların, kadınların, gayrimüslimlerin, sol sendikaların sorunları var. Demokratik sürecinin başlatılması için ciddi gayret sarf edilmesi gerekiyor. Anayasa`da yapılacak değişikliklerin demokrasinin önünü açması gerekiyor. Toplu bir demokratikleşme paketinin hayata geçirilebilmesi için çaba sarf etmeye başlıyoruz. Tarihin debisinin en hızlı aktığı dönemlerden bir tanesini yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hülya Koçyiğit ise şunları söyledi: "Bütün kalbimle bu ülkede yaşayan herkesin bu barışı doyasıya yaşaması için, yarınımız için bu duaların kabul olmasını diliyorum. Bizler bunu hissedip yola çıkmış insanlarız. Eminimin ki Türkiye`de herkes barış istiyor. Bu ortam İnşallah hepimize nasip olacak. Sadece bu konuda görevli olarak çalışması değil bu ülkede yaşayan herkesin bunu hissetmesi gerekiyor."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir