• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
3. Köprüden Geçiş Ücreti Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Temel atma töreni yarın gerçekleşecek 3. köprünün inşaat alanında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , inceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, köprünün isminin belirlenmediğini söyleyip, ipucu vermekten kaçındı.

Geçiş ücretleri konusunda çeşitli tavan ücretleri belirledikleri bilgisini veren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dingil sayısına göre değişiyor. Otomobil eş değeri olarak yolda kilometre başına doların onda birinden az bir miktar, köprü geçiş ücreti de 3 dolar karşılığı Türk parası olacak. Bunlar tavan ücretlerdir. (İşletmeci) Trafik durumuna göre bu ücretleri aşamaz, ancak bu ücretlerin altında bir fiyat uygulamasına da bir mani yok. İşletmecinin kendi kararı… Trafiği artırıp sürümden kazanmak için tarifeyi belirlenen sınırların altında tutabilir." diye konuştu.

Köprünün hizmete girme tarihine ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan `ın yüklenici firmaya "daha erken bitir" çağrısında bulunabileceğine işaret eden Yıldırım, "Biz tarihi sözleşme şartlarına göre 3 yıl olarak belirledik. Yani işin başladığı tarihten itibaren 3 yıl. Ancak yarın temel atmada yükleniciye bir sürpriz yapılabilir. Öne çekme anlamında bir sürpriz olabilir" ifadelerini kullandı.

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir