• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa`da Halk Otobüsleri Protestosu 4. Gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Pazartesi günü Şanlıurfa Belediyesi, `Urfa kart` ile çalışan 50 otobüsü şehir içi taşımacılığı için kent merkezine sokmuştu. Bu da şehir içi taşımacılığı yapan özel halk otobüslerinin protestosuna neden olmuştu.

Pazartesi günü başlayan protestolar bugün de devam ediyor. Bugün saat 10.00`da Karakoyun İş Merkezinde toplanan özel halk otobüsü sahipleri bir açıklama yaptılar. Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba`nın kendileri ile görüşmeleri istenen açıklamada, halk otobüslerinin Urfa Kart sistemine karşı olmadıkları belirtilerek, aynı hakların kendilerine de tanınması istendi.

Sık sık "Fakı İstifa Hakkımızı Söke Söke Alırız, Zorbalığa Hayır, Türkiye Cumhuriyetinde Fakıbaba`nın İşgali Altında Yaşıyoruz, Vali Göreve" gibi sloganlar atan protestocular, araçlarını AK parti il binasının yanında bulunan boş alana çektiler. Protestolar sırasında Kent merkezinde trafik altüst olurken, esnaf olduğu öğrenilen bir kişi baygınlık geçirdi.

Belediye önünde panzerli geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel halk otobüs sahipleri sorun çözülene kadar protestolarına devam edeceklerinin ifade ettiler.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24072.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24073.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24074.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24075.jpg

Mehmet Demir - İLKHA


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir