• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
ABD'den Avrupa'ya "Ukrayna" isteği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Brüksel Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, ABD ve AB arasında iş birliğinin önemine işaret etti.

Rusya-Ukrayna savaşında AB ve ABD'nin ortak tavır aldığını anımsatan Yellen, "Daha fazla ilerleyebiliriz. Bu güçlü transatlantik iş birliğini karşılaştığımız diğer zorlukların çoğunu ele alacak şekilde genişletebiliriz." diye konuştu.

Yellen, ABD, AB ve diğer ortakların Rusya'ya eşi benzeri görülmemiş ekonomik yaptırımlar uyguladığını anımsatarak, "Bu çok taraflı yaklaşım, Rusya'ya önemli maliyetler ve sınırlamalar getirmemizi sağladı." dedi.

Yellen, Ukrayna'nın acil finansman ihtiyaçları olduğuna dikkati çekerek, "Şimdi Ukrayna'ya desteği artırmak için iş birliğimizi genişletmemiz gerekiyor." diye konuştu.

ABD'nin Avrupa'nın Rus petrol ve doğal gazına olan bağımlılığını düşürmesine yardımcı olacağına dikkati çeken Yellen, Rusya'nın enerjiyi bir "silah" olarak kullandığını söyledi.

Yellen, ABD'nin Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracat miktarını artırmak için diğer ortaklarla birlikte çalışacağını dile getirdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir