• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Yaz Kur`an kursları 24 Haziran`da başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bu yıl yaz Kur`an kurslarına 3 milyon öğrencinin katılımını amaçlayan Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık `Dinimi Öğreniyorum` setini ücretsiz dağıtacak.

 

Böylelikle gençler, Kur`an-ı Kerim`i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, insani ve ahlaki değerleri ayrıca Peygamber Efendimiz`in (sav) hayatını da öğrenecek.

 

Başkanlığın bu yılki teması ise `Gel bu yaz, Kur`an`ı gönlüne yaz` şeklinde olacak. Bu yıl ilk defa Ankara`da Diyanet İşleri Başkanı`nın katılacağı ve tüm illerdeki merkezi camilerde açılış programı yapılacak.

 

Yaz Kur`an kurslarını daha etkin ve verimli hale getirmek için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012 kurslarını değerlendiren bir rapor hazırlandı. Rapora göre geçen yıl yaz kurslarına toplam 2 milyon 731 bin 539 kişi katıldı. Bu rakamın yüzde 85`ini 06–14 yaş arası çocuklar oluşturdu.

 

Kurslara gitmek için ilkokul 5. sınıfı bitirme şartının kaldırılması, sayının artmasında etkili oldu. Okul öncesinde ise katılım sayısı 12 bin 553 olarak gerçekleşti. Derslere en fazla ilgi, 626 bin kişiyle Marmara Bölgesi`nden oldu. Marmara`yı Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu, Ege ve Doğu Anadolu izledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir