• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Camidekiler Irkçı İngilizleri Çay ve Pastayla Ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cami önünde kendilerine sunulan ikramı bir süre görmezden gelip slogan atan kalabalık daha sonra Müslümanlarla pasta yemeyi kabul etti, ardından da camideki Müslüman gençlerle futbol oynadı.

Müslümanlarla pasta yiyen EDL üyelerinden Leanne Staven, "Camiye sorun çıkarmaya gelmedim. Sadece beyaz İngilizlerin artık sesini çıkarmasının vaktinin geldiğini düşünüyorum. Woolwich’te olanlar da artık insanların aşırı İslamcı öğretilerden korunması gerektiğini bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Olayla ilgili Guardian gazetesine konuşan York Üniversitesi’nden akademisyen Muhammed el Gomati, "Diyalog mümkün. Buraya bağırıp çağırmaya gelen EDL üyeleri bile oturup konuşmayı kabul etti. Konuşunca da aslında Müslümanlarla benzer şeyleri savunduklarını iki tarafın da aşırılığa karşı olduğunu gördüler. Buradan başlamak gerek. Kim bilir belki EDL de bizi bir etkinliğe davet eder ve Müslüman cemaati bu teklifi kabul edecek yüce gönüllülüğü gösterir" dedi.

York Camisi İmamı İsmail Miah ise, "İslam çatısı altında çok farklı politikalara inanan çok farklı kesimler var. Kimisi demokrat, kimisi solcu, kimisi aşırı sağcı... Londra’daki saldırıyı gerçekleştirenler bunu kendi inandıkları nedenler yüzünden yaptı ancak bu nedenlerin ve o saldırının İslam’da yeri yok" ifadesini kullandı. (Hürriyet)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir