• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BDP`li Belediye`den bakkal yerine içki büfesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van’ın Edremit ilçesinde afetzedeler için yaptırılan TOKİ konutlarında sorunlar bitmek bilmiyor. Her geçen gün sorunlara yenilerinin eklendiğini belirten TOKİ sakinleri, tüm sorunları bir kenara bırakıp TOKİ konutlarının hemen girişine içki büfelerinin inşa edilmesine göz yuman BDP’li Edremit Belediyesi’ne tepki gösterdi.
 
TOKİ sakinleri, konutların aylardır kendilerine teslim edilmesine rağmen hala bir alışveriş merkezi, market ve fırın bulunmadığını, içki büfelerinin yapılmasının ve bunların Başbakanlık Toplu Konut İdaresi sınırları içerisinde yaptırılmasının manidar olduğunu ifade ettiler.
 
BDP’li Edremit Belediyesi’nin ‘su abone ücreti’ adı altında 350 TL gibi fahiş paraları kendilerinden talep ettiğini aktaran TOKİ sakinleri, “Bu kadar yüksek bir bedelle abonelik işlemlerini yapan BDP’li Edremit belediyesi, halen TOKİ ‘nin su sorununu çözmüş değil. Çoğu zaman, günlerce sular akmıyor. Bunun yanı sıra binlerce insanın yerleşim yeri olan TOKİ lerde bir tane bile alışveriş merkezi ve ya fırın yok. En ufak bir ihtiyaçta TOKİ sakinlerini çok zor durumda bırakıyor. Bunca soruna rağmen Edremit belediyesi nerdeyse konut alanın içinde içki dükkânlarının açılmasına müsaade etmesi, bunların başka hesaplar peşinde olduğunu ortaya kaymaktadır” şeklinde tepki gösterdiler.
 
Vatandaşlar Başbakan’a da tepkili
İsmini vermek istemeyen başka bir vatandaş da “Sayın başbakan son günlerde ‘bizim milli içeceğimiz ayrandır’ diye haykırıyor. ‘İçki şöyledir, böyledir’, ‘haramdır, günahtır’ diyor. Fakat bizim için yaptırmış olduğu TOKİ’lere ekmek alabileceğimiz bir tane bakkala ihtiyacımız olduğu halde, öncelikli olarak buraya bir tane içki yerinin yapılmasına müsaade etmesi başbakanın söyledikleri acaba lafta mı kalacak? Sorusunu akıllara getiriyor” şeklinde konuştu.
 
TOKİ sakinleri Van Valiliğinin bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde gençlerin ekmek fırını ve bakkal yerine içki büfelerine gitmek zorunda kalacağını ifade ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir