• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Rusya: Suriye`ye S-300 Göndereceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, füzelerin ``istikrar faktörü`` olduklarını ve bazı ``deli fişek``leri savaşa girişmekten alıkoyabileceklerini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ise, Rus füze savunma sistemlerinin henüz Rusya`dan yola çıkmadıklarını belirterek, ``Çıkmayacaklarını umuyorum, ama eğer, Tanrı korusun, Suriye`ye ulaşırlarsa, biz ne yapacağımızı biliyoruz`` dedi.

Rusya ayrıca Avrupa Birliği`nin Suriyeli muhaliflere uygulanan silah ambargosunu yenilememe kararını da eleştirdi.

Ryabkov, kararın ``barış konferansı şansını`` sekteye uğratabileceğini vurgularken, S-300 füzeleriyle ilgili sözleşmenin yıllar önce imzalandığını kaydetti.

Ryabkov, ``Biz bu sevkiyatın istikrar faktörü olduğunu düşünüyoruz ve bu adımın da bazı deli fişekleri çatışmayı dış güçlerin katılımıyla uluslararası boyuta taşıyabilecek senaryoları değerlendirmekten alıkoyacağına inanıyoruz`` dedi.

Rusya`nın NATO nezdindeki temsilcisi Aleksandr Grushko da Moskova`nın uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, ``Suriye`deki dengeleri değiştirecek bir şey yapmıyoruz, bunlar savunma silahları`` görüşünü dile getirdi.

BBC`nin Beyrut`taki muhabiri Jim Muir, Rusya`nın açıklamasının bir ``misilleme adımı`` olarak görülebileceğini söyledi.

Muhabirimiz, Moskova`nın İsrail`in Suriye`ye yeni saldırılar düzenlememesi karşılığında silah sevkiyatını durduracağını taahhüt ettiğine ilişkin haberlerin yayınlandığını da hatırlatıyor.

Rusya, krizin başından bu yana Suriye lideri Beşar Esad`a baskı uygulanması çabalarını engellerken, son dönemde gelecek ay bir uluslararası barış konferansı düzenlenmesi girişimlerine ABD`yle birlikte öncülük yapmıştı. (BBC)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir