• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Mersin-Adana arası 30 dakikaya iniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Çukurova Bölgesel Hava Alanı temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapılacak yeni duble yol çalışması ile Mersin ve Adana arasının 30 dakikaya ineceğini belirtti.

 

Bölgeye yönelik ciddi yatırım planlarının olduğunu belirten Bakan Yıldırım, " Bu noktada Mersin ve Adana'ya 300 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Altyapı yatırımları, yollar, demiryolları, havaalanları yatırımlarının toplam tutarı  yaklaşık3,5 milyar liradır. Devam eden projelerin toplam tutarı ise 4 milyar liradır. Önümüzdeki 2,5 yıl içinde yapılacak yatırımların toplam tutarı ise 800 milyon liradır. Mersin-Adana demiryolunu elden geçirerek seyahat süresini 1 saatin altına indirdik. Bu iki kentimiz arasında 4'ncü hattı yapmaya karar verdik. Artık Mersin-Adana arası yarım saate düşecek ve iki kent birbiriyle daha fazla kucaklaşacak." diye konuştu.

 

Yıldırım; “Amacımız Mersin, Adana ve çevre kentlerde yaşayan 5 milyonun üzerindeki nüfusun ihtiyaçlarını karşılaması, Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin dünyanın her köşesine dağıtılmasıdır. Bazen siyasette araç bulamayınca, siyaset yapacak alan bulamayınca, Mersin-Adana arasında rekabete ayrılık yapıldığına dair dedikoduları duyuyorsunuz. Bu havalimanı Mersin ve Adana'nın kucaklaştığı, kardeşliğinin pekiştiği bir havalimanı olacaktır.”dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir