• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Van Bölge Hastanesinde bir yenilik daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlıkta yeni yöntemler kullanmaya devam ediyor.

 

Daha önce birçok kez sağlık alanında bir ilki gerçekleştiren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu defa böbrek ve üreterdeki taşları, kapalı ameliyatlarla almaya başladı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Üroloji Kliniği doktorlarından Op. Dr. Onur Karslı ile Op. Dr. Veysi Kaya, daha önce açık yapılan ameliyatları artık kapalı olarak yaptıklarını söylediler. Böbrek ve üreterdeki taşların kapalı ameliyatlarla alınmasının çok zor ve teknik isteyen bir ameliyat olduğunu söyleyen Dr. Karslı ile Kaya, “Daha önce bilindiği gibi bu tür ameliyatlar açık yapılırdı. Ama tıp her geçen gün daha da gelişiyor. Biz şu anda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde artık kapalı ameliyatlar yapmaya başladık. Hasta 1 veya 2 günde taburcu oluyor. Ameliyatlar çok başarılı geçiyor ve hastalarımızın da sağlığı son derece yerinde” ifadelerini kullandılar.

 

Prostat kanseri ameliyatı da yapıldığını söyleyen Dr. Karslı ile Kaya, “Hastanemizde ayrıca kapalı yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapılıyor. Bu yeni yöntemle prostat dokusuna birkaç delikten girilerek ameliyat gerçekleştiriliyor” diye konuştular. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir