• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Engelliler için Girişimcilik Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA  - Türkiye de ilk defa Malatya Belediyesi, Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi ve KOSGEB işbirliği ile engellilere yönelik “Girişimcilik” kursu verilmeye başlandı. Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonunda KOSGEB uzmanları tarafından verilen girişimcilik kursuna yaklaşık 30 engelli katılıyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak ve onların üretime katkılarını sağlamak adına bu kursların büyük önem taşıdığını ifade etti.

 

Yılmaz, 70 saatlik eğitim sonunda kursu başarı ile bitiren kursiyerlere işyeri açmaları karşılığında KOSGEB tarafından 30 bin liraya kadar destek sağlanacağı belirtirken, “Üretime yönelik yapılan projelere aktarılacak olan paranın yüzde 80’i kadınlara, yüzde 70’ i ise erkeklere hibe yolu ile verilecektir” dedi.

 

Malatya Belediyesi ve KOSGEB’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Yılmaz, kursun 29 Mayıs’ta sona ereceğini söyledi.(Enis Ağırbaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir