• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...

ŞANLIRFA- Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Abdurrahman Güneş, hububat alımlarının başladığını belirterek hububat alımları için çiftçilerin her gün saat 14.00’te kadar internet yardımı veya şahsen kimlikleri ile başvurmaları durumunda randevu alabileceklerini ifade etti.

               

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya ise “Toprak Mahsulleri Ofisinde yapmış olduğumuz görüşmelerde hububat alımlarında kalite kontrollerinin uzman kontrolünde protein analiz cihazları yardımıyla yapıldığını gördük. Çiftçimizin bankalarla görüşerek Toprak Mahsulleri Ofisi için banka kartı alması durumunda çiftçi kartı olan çiftçimize 15 gün erken ödeme yapılacaktır. Çiftçimiz hububatını ofise satması durumunda yüzde 2 stopaj toplam yüzde 4 kesinti yapılacaktır” dedi.

 

Sigortalı olan çiftçilerin sigortalı olduğunu belgelemesi durumunda sigorta ve Bağ Kur priminin alınmayacağını belirten Kaya, “Bu çiftçilerimiz hububatını ofise satmadığı takdirde depolama ücreti vermeden hububatını alıp istediği yere satabilecek” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)