• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Batman yapboz tahtasına çevrilmiş durumda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, Batman’ın il oluşunun 32’nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yamaç, açıklamasında 26 Mayıs 1990 yılında ülkenin 72’nci ili olan Batman’ın il oluşunun 32’nci yılının önce ahlak, maneviyat ve gelişim açısından hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

32’nci yaşına basan Batman’ın kapitalist bakışla inşa edilmemesinin millete daha yararlı olacağını vurgulayan Yamaç, “Tüm şehirleri birbirine benzeten tek tip şehirleşme ve betonlaşma anlayışı dışında kendine özgü ahlak ve maneviyat öncelikli, sanat, teknoloji, mimari, sosyal dokunun renkliliği ve bilimsel çalışmaları ile gündem olmasının mücadelesini vermeliyiz. 32’nci yaşına bin bir türlü zorlukla adım atan 3-5 yıllık görevlerle idare edilen şehrimizin kaynakları verimsiz ve kısa vadeli projelerle tam bir yapboz tahtasına çevrilmiş durumda. İyi veya kötü idarecilerin kısa vadeli ve dar bakış açıları ile plansız inşa edilip verimli toprakları rant için imarlarla yok edilip üzerine beton dökülmeye devam edilmektedir.” dedi.

Kente sahip çıkılması gerektiğini belirten Yamaç, “Hava kirliliğinde, kentsel gelişimde, işsizlikte, tarım alanlarının ranta kurban edilmesinde Türkiye’nin en geri illerinden olan şehrimizin sağlıksız gelişimine sebep olan idarecilerle mücadele tonu yükseltilmeli ve şehre sahip çıkılmalıdır. İncik boncuklarla dışı süslenen ama iç organları çürütülerek sağlıksız büyüyen bir Batman bizi derinden üzmektedir. Ön görüsü düşük, vizyonsuz, şehri ve dokusunu tanımayan idarecilerin şerrinden muhafaza edilmesi için milletimiz uyandırılmalı ve günübirlik anlayışla şehri yöneten her türlü zihniyetle mücadeleye devam edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir