• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"İlahi Nağmeler Müzik Şöleni"ne katılan sanatçılar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçmiş yıllarda ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzler yararına konser ve sair etkinlikler düzenleyen Yetimler Vakfı, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkı alanında açık hava İlahi Nağmeler Müzik Şöleni düzenledi.

 

Programa katılan Özlem Ajans ses sanatçıları ile yurtdışından gelen sanatçı katılımcılar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Düzenledikleri etkinlikten ötürü Yetimler Vakfı'na teşekkürlerini ileten Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, "Gerçekten güzel bir program düzenlemişler. Diğer ülkelerden sanatçılar çağırmalarıyla etkinlik daha da güzel olacak inşallah. Özlem Ajans olarak davetimize icabet ettikleri için İran ve Irak Kürdistan'ından gelen sanatçılarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah bu etkinlikler devam eder." dedi.

"Kürtler bu coğrafyanın yetim evlatlarıdır ve Kürtleri kurtaracak tek yol İslam'dır"

Ajans olarak amaçlarının Kürdistan'ın 4 bölgesinden sanatçıları çağırıp güzel bir program sunmak olduğunu ifade eden Güler, "Kürtler bu coğrafyanın yetim evlatlarıdır. Temennimiz Kürtlerin İslam davası çerçevesinde birleşmesidir. Çünkü biz Kürtleri kurtaracak tek yolun İslam'dır, İslam kardeşliğidir. Aslında sadece Kürtler değil diğer kavimler içinde geçerlidir. Yani konuyu ümmetçi düşünmek lazım. Nasıl ki dedemiz Selahaddin-i Eyyubi Kürtler ve Kudüs'ün kurtuluşu için mücadele ise bizlerde ümmetçe hareket edersek Kudüs'ü siyonistlerin elinden kurtaracağız. Şu anda İslam coğrafyasında yapılan zulüm ve katliamların tek nedeni vahdetin olmamasıdır." şeklinde konuştu.

Organizasyon öncesi yurtdışında geleceklerin karşılaştıkları sıkıntıya değinerek üzüntüsünü dile getiren Güler şunları söyledi:

Rabbim bu etkinliği hayırlara vesile kılsın. Etkinliğe katılan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yurtdışından gelen abilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Aslında farklı müzik grubu dediğimiz def gruplarını da çağırmıştım ama konsolosluk izin vermedi. Acil olarak nitelendirilen VIP vize için ücret de ödenmesine rağmen izin vermediler, herhangi bir gerekçe göstermeden reddettiler. Yetkililerin yardımcı olmamalarına üzüldük.

"Yetimler yararına düzenlenen konserde yer almanın mutluluğunu yaşıyorum"

İlahi ses sanatçılarından Muhammed Ali Oğuz ise "Yetimler Vakfı'nın yetimler yararına düzenlediği konserde yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. Maşallah halkımız rağbet gösterip alanı doldurmuşlar. Arka kısımda da kermes var, satışlar yapılıyor. Bu etkinliği düzenleyen Yetimler Vakfı'na teşekkürler ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin biletsiz halk konseri şeklinde herhangi bir maddi çıkar gözetilmeden sadece yetimler yararına yapıldığını sözlerine ekleyen Oğuz programa katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

"Yetim olan babasız çocuklara hepimizin yardımcı olması ve sahip çıkması lazım"

Irak Kürdistan Bölgesinden katılım sağlayan Cuma Selim, "Kuzey Kürdistan'ın güzel Amed şehrinde yetimler yararına tertiplenen bu program için bizlerde Güney Kürdistan'dan buraya geldik. Programa katıldığımızdan çok mutluyuz. Allah bu tür programların sayısını arttırsın. Allah yetimlere destek olanlara yardımcı olsun. Bizlerde ses sanatçıları olarak sesimizle destek olmaya, yetimlerin mutlu olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun." diye belirtti.

Programa katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İyad Muhammed, "Bilindiği üzere bu program yetimler yararına hazırlanmış ve etkinlikte ismi gibi güzel bir yerde yapılıyor. Yetim olan babasız çocuklara hepimizin yardımcı olması ve sahip çıkması lazım. Elimizden geldiği kadar onlara hizmet etmemiz gerekiyor. Bizler de Erbil'den bu programa katılmak için geldik. Bir nebze de olsa yetimlerin mutluluğuna vesile olmayı diliyoruz. Özellikle zenginlerin Allah-u Teala tarafından kendilerine verilen nimeti yetimlerle paylaşmaları lazım. Bu programı tertipleyenlere teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir