• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Toplanan imzalar başörtüsü yasağını kaldırttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Belçika’nın en büyük şehirlerinden Gent’te toplanan 10 binden fazla imza belediye yönetiminin başörtüsü yasağı uygulamasından geri atmasını sağladı.

2007 yılında getirilen yasak, dün yapılan belediye meclis oylamasında kaldırılarak başörtülü personelin gişelerde çalışmasının önü tekrar açılmış oldu. 

Belçika`nın Gent Belediyesi`nde gişede çalışanlara yönelik uygulanan başörtüsü yasağı, belediye meclisinde yapılan oylama neticesinde yürürlükten kaldırıldı.

2007 yılında getirilen yasak, dün yapılan oylamada 51 meclis üyesinden 29’unun oyuyla tarihe karıştı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gent şehrinde gişe personeli için yürürlükte olan ve başörtüsünü de kapsayan ‘dini, felsefi ve ideolojik simgelerin’ yasağı meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kaldırıldı.

Azınlık Forumu`nun (Minderhedenforum) başta olmak üzere birçok Türkiyeli ve Müslüman sivil toplum kuruluşlarının başlatmış olduğu imza kampanyası Gent belediyesindeki başörtüsü yasağı uygulamasına son verdi. Gentli vatandaşların yoğun desteği ile 10 bin 600 imza toplanarak konu dünkü Gent Belediye Meclisi`nin gündemine getirildi. 18 meclis üyesinin söz almasının ardından yapılan oylamada iktidardaki Sosyalistler (SP.A) ve Yeşiller (Groen!) partisinin meclis üyelerinin tamamı yasağa karşı oy verdi. Flaman Milletvekili Veli Yüksel’in grup başkanı olduğu Hıristiyan Demokratlar’dan dört meclis üyesinden üçü yasağa karşı oy kullandı.

Üçüncü koalisyon partisi Liberaller (Open-Vld) ve muhalefetteki milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) ile aşırı sağcı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) yasağının kalkmaması yönünde oy kullandı.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir