• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Bakan Yanık: Hayata bakışımızı şekillendiren yer ailedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Yanık, Aile Haftası dolayısıyla sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaştı.

"Her ne kadar, 'toplumun en küçük birimi' olarak tanımlansa da aslıda bizim için anlamı çok büyüktür." diyen Yanık, evin; barınılan mekan olarak adlandırıldığını ancak o evi yuva yapanın içindeki sevgi, merhamet, fedakarlık, paylaşma ve dayanışma duyguları olduğunu söyledi. Yanık, "Bu duygularla o evde yaşayan insanlar da 'aile' olur." diye ekledi.

Toplum ve devletin devamlılığı için aile yapısını  korumak ve güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Yanık, bu noktada da herkese görevler düştüğüne işaret etti.

Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"Aile kurumuna sahip çıkmanın ve onu değerlerimizle uyumlu bir şekilde günümüz şartları dahilinde güçlendirmenin yolu, yine karşılıklı sevgi, fedakarlık, sorumluluk ve adaletli paylaşımdan geçiyor. Unutmayalım, bizleri şefkatle saran, sevgiyi üzerimizde bir gölge gibi taşıyan, hayata bakışımızı şekillendiren yer ailedir. İşittiğimiz ilk söz, ettiğimiz ilk kelime, tattığımız ilk lezzet, dokunduğumuz ilk nesne, gördüğümüz ilk insanlar… Hepsi bu çatının altında var olmuştur.

Bu çatı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu ve güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkına sahip çıkarak onun refahı, huzuru ve güvenliği için her türlü desteği verebilir. Bu birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak biz, sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta 'Biz büyük bir aileyiz' diyoruz." (İLKHA).

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir