• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Elektromanyetik alanların etkileri anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi Teknik Bilimler (MYO) tarafından “Elektromanyetik Alanların Etkileri” konulu konferans düzenlendi. Konferansta elektromanyetiğin insan ve çevre üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

 

Elektromanyetik alanların etkilerine giriş yaparken dünya ve insanın manyetik alanı üzerinden giriş yapılması gerektiğini belirten Öğr. Gör. Zeki İlcihan, “Dünyamızın doğal manyetik alanı hem dünyamızı çepeçevre sararak güneşten gelecek zararlı ışınları önlüyor hem de insan ve canlılar üzerinde bir etkiye sebebiyet veriyor. İnsanda da bir doğal manyetik alan var. Gözlerinde, kalbinde, karın kaslarında, beyin dalgalarında hepsinin değerleri farklı olmak üzere doğal bir manyetik alan var” dedi.

 

Dünyanın bu manyetik alanla denge halinde yaşadığını belirten İlcihan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz insanoğlu olarak bu dengeye ne kadar müdahale edersek o kadar zarar görürüz. Astronotlardan örnek verecek olursak, 120 günü aşkın süredir uzayda kalırlarsa tekrar dünyaya geldiklerinde sistematik şekilde iç organlarında veya diğer uzuvlarında rahatsızlıklar meydana geliyor. Bunun tedavisinde o astronota belirli bir manyetik alan uygulayarak tedavi ediliyor.”

 

Evimizde bulunan elektrikli ev aletlerinin bizler için tehlike oluşturduğuna değinen Öğr. Gör. İlcihan, bilim adamları ve kuruluşların insan sağlığı üzerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra elektromanyetik dalgaların kısa ve uzun vadedeki etkilerinden bahsetti.

Konferans, elektrik ve manyetik alandan korunma yollarının anlatımıyla sona erdi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir