• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Karakaya ailesi hala çadırda yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Karakaya ailesinin dramı 6 yıl önce aile reisi Yusuf Karakaya’nın Koah hastalığına yakalanmasıyla başladı. Hastalığından dolayı çalışamayan Yusuf Karakaya hayırseverlerin yardımı ile hayatını idame ettirdi, taki 2011’de yaşanan depremlere kadar. Yaşanan depremde evi ağır hasar gören Karakaya ailesine akrabaları da sırt çevirince hepten ortada kaldılar. Diğer depremzedeler gibi bir süre çadırkent ve konteynırkentlerde kalan 7 kişilik Karakaya ailesi, geçtiğimiz aylarda konteynırkentlerin toplatılmasıyla tekrar ortada kaldı. Ağır hasarlı evlerinde oturamayan aile şimdi Şabaniye mahallesinde üç katlı bir inşaatın ikinci katına kendi imkânlarıyla kurdukları çadırda kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan 5 çocuk annesi Seher Karakaya, çok mağdur durumda olduklarını belirterek, “Evim yoktur. Perişanız 6-7 senedir kocam hasta çalışamıyor. Durumu kötüdür. Hastaneye götüremiyoruz” dedi.

 

Mağdur aile uzanacak yardım eli bekliyor

Kocasının hem koah hastası olduğunu hem de başında tümör olduğunu belirten Seher Karakaya, “İki cihaz kullanıyor ayrıca sürekli kullanması gereken ilaçlar da var. Evimiz yaşanan depremde ağır hasar gördü. Yetkililer bu evde oturmamamızı söylediler. Biz de inşaata kurduğumuz çadırda kalıyoruz. Çadırda her türlü haşere var. Çocuklar psikolojik olarak olumsuz etkileniyorlar. 7 nüfus bir çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Burada tüm yetkililere sesleniyoruz. Allah Rızası için bizlere bir el uzatsınlar” ifadelerini kullandı.

 

Geçimlerini hayırseverlerin verdikleri yardımlar ile sağladıklarını söyleyen Karakaya, “Üç ayda bir valilikte 150 TL alıyoruz. Bununla da 7 nüfus ancak ay sonunu getiremiyoruz” şeklinde konuştu.

 

6 yıldır koah hastası ve başında tümör var

Ev reisi Yusuf Karakaya ise yaşanan depremlerden dolayı evinin hasar gördüğünü hatırlatarak, “6 yıldır koah hastasıyım başımda tümör çıkmış tedavi görüyorum yetkililerden bize bir el uzatmalarını istiyoruz” dedi. (Murat Dalgın, Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir