• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
İbrahim Kalın, 'Türkiye kapıyı kapatmıyor' dedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters'e konuşan Kalın, "Kapıyı kapatmıyoruz. Ama temelde bu konuyu Türkiye'nin milli güvenlik meselesi olarak gündeme getiriyoruz." dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristlere misafirhane olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz" açıklaması yapmıştı. 

Kalın,  PKK'nın Avrupa'da kaynak topladığını ve varlığının özellikle İsveç'te "güçlü, açık ve kabul edildiğini" söyledi.

Kalın, "Yapılması gereken açık: Onlar, PKK faaliyetlerinin, bireylerinin ve aktivitelerinin bu ülkelerde var olmasına izin vermeyi bırakması gerekiyor. Elbette İsveçli meslektaşlarımızla tartışma, müzakere etmek istiyoruz.  NATO üyeliği bir süreç. İşlerin nasıl gideceğini göreceğiz. Ancak bu, tüm müttefiklerin yanı sıra İsveç makamlarının dikkatine sunmak istediğimiz ilk nokta." diye konuştu. 

Rusya'nın Finlandiya ve İsveç'i NATO planlarından dolayı sert şekilde eleştirmesinin Türkiye'nin tutumunda bir etken olmadığını belirten Kalın, "Onların (Finlandiya ve İsveç) kendi ulusal güvenliklerinden endişe duyan bir kamuoyu varsa, bizim de kendi güvenliğimiz hakkında eşit derecede endişe duyan bir kamuoyumuz var" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir