• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Tarım Kredi Başkanı Teke Avrupa Kooperatifleri yönetiminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Milletlerarası Raiffeisen Birliği (IRU) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Avrupa Kooperatifleri Yönetim Kuruluna seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Uluslararası alanda kooperatifler arası işbirliğinin faydalarına dikkat çeken Başkan Teke, Türkiye’nin bölge ülkeleri için oluşturduğu ekonomik ve sosyal alandaki model rolünün tarım ve kooperatifçilik alanına da yansıyacağını ifade etti.

 

Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kooperatifleri’nin, Avrupa Birliği Parlamentosu tarım komisyonlarının tarım ve kırsal kalkınma politikalarının oluşturulmasında kilit rol oynadığına dikkati çeken Başkan Teke, şunları kaydetti:

 

“Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Avrupa Kooperatifleri Yönetim Kurulunda yer alması, Türk Tarımı ve kooperatifçiliğinin Avrupa Birliğinin ilgili platformunda temsil edilmesi açısından çok önemlidir. Bu yıl 150. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, son dönemde uluslararası alandaki etkinlik ve tecrübelerini gerek Avrupa Birliği resmi otoriteleri gerekse kamuoyu tarafından yakından tanınan ve ciddi bir yaptırım gücüne sahip Avrupa Kooperatifleri Yönetim Kuruluna taşıyarak uluslararası alanda önemli bir başarı sağlamıştır.”

 

Avrupa Kooperatiflerine 35 ülkeden 95 üye kooperatif kuruluşunun temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’da, ICA-Avrupa Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da DGRV Alman Raiffeisen Birliği eş başkanı ve IRU – Milletlerarası Raiffeisen Birliği Başkan Yardımcısı olan Dirk Johann Lehnhoff seçildi. (Salik Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir