• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Putin ve Finlandiya cumhurbaşkanı arasında görüşme gerçekleşti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö’nün, Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurma niyetiyle ilgili olarak samimi bir görüş paylaşımında bulundukları duyuruldu.

Açıklamada, “Fin tarafının girişimiyle Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir telefon görüşmesi yaptı. Finlandiya yönetiminin ilan ettiği NATO üyeliğine başvurma niyetiyle ilgili olarak samimi bir görüş paylaşımı yapıldı” ifadelerine yer verildi.

“İlişkiler olumsuz etkilenir”

Açıklamaya göre Putin, Finlandiya'nın güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit olmadığı için geleneksel askeri tarafsızlık politikasından vazgeçmenin hata olacağını kaydetti. Rus lider, ülkenin dış politikasında böyle bir değişikliğin uzun yıllardır iyi komşuluk ve ortaklık işbirliği ruhuyla tesis edilen ve karşılıklı yarar sağlayan Rusya-Finlandiya ilişkilerini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Liderlerin Ukrayna’daki durumu da ele aldıklarına dikkat çekilen açıklamada, “Vladimir Putin özellikle, ciddi ve yapıcı bir diyaloga ilgi göstermeyen Kiev tarafından askıya alınan Rus ve Ukraynalı temsilciler arasındaki müzakere sürecinin durumuna ilişkin değerlendirmesini paylaştı” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir