• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Tatvan da 5 Hafize`ye taçları giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS -Tatvan Saadet Camisi’nde hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 5 genç hafize için ödül merasimi düzenlendi.
 
Merasimde Bahar Kılıçarslan, Büşra Ülgen, Esra Ürün, Meryem Ekin ve İlknur Ayyıldız’a Berken Subaşı hocalığında hafizelik tacı takıldı. Törende ayrıca hafizelik belgeleri ile birlikte altın da hediye edildi.
 
Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Berken Subaşı, “İki kişi vardır ki onlara imrenilir. Biri Allah yolunda öğrenen, biri de Allah yolunda malını harcayandır. Bizler peygamber’in (sav) söz ettiği zümreye dahil olmak ümidiyle yıllardır hizmet edip, hizmetlere vesile olmaya çalışmaktayız’’dedi.
 
Subaşı konuşmasının devamında, “1998 yılında camimiz imam hatibi Mesut hocamız ve birkaç tane Kur’an neferimiz ile çıkılan bu yolda elhamdülillah bugün daha fazla Kur’an neferimiz ile buradayız ve ilerliyoruz. Birkaç yıl önce sadece cami kursumuzda verilen Kur’an hizmetlerimiz, bugün Allah’ın yardımı ve inayeti, siz değerli cemaatimizin desteğiyle Esentepe, Bahçelievler, Toki Mahallesi kurslarımız ile ev kursumuz olmak üzere ilçemizin başka mahallelerine de dağılmıştır. Bugün burada taçlarını takacağımız hafize kardeşlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum Allah kendilerinden razı olsun. Bu kardeşlerimiz iki buçuk sene içerisinde okul ile beraber hafızlıklarını bitirdiler.” diye konuştu.
 
Son olarak Hafizelerin 11, 12 ve 13 yaşlarında olduklarını belirten Subaşı, “Rabbim nasip ederse siz değerli kardeşlerimizin katkıları ve destekleriyle daha nice hafız ve hafize yetiştirip zamanımızın Hz. Aişe’lerini, Hz. Rabia’larını, Selahaddin’lerini Fatih’lerini yetiştirip geleceğe imanı sağlam nesil emanet etmek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
(Menderes Beysülen - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir