• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Mardin'de Ortaokullar arası Kürtçe Şiir Okuma Yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birincisini 2019 yılında İlk Kürt Şair olan Baba Tahirê Uryan adına düzenlenen programın ikincisi Melayê Cezerî adıyla pandemi sebebiyle iki yıl aradan sonra yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması yapıldıktan sonra şiirler okundu.

Mardin Geneli Ortaokul Öğrencileri Arası Ödüllü Kürtçe Şiir Okuma yarışması Jüri üyeliğini Lokman Kızıldağ, İsa Avcı, İsmail Atay, Ramazan Çetin ve Vejdi Demir yaptı. İl genelinde toplam 26 okul birincisinin katıldığı finalde; Artuklu Kasımiye Ortaokulu öğrencisi Lorîn Janya Yılmaz "Şox û Şeng e" adlı şiiriyle birinciliği, Kızıltepe Yumurcak Ortaokulu öğrencilerinden Büşra Tayan "Qiblegaha Aşiqanî" şiiriyle ikinciliği, Kızıltepe Vatan Ortaokulu öğrencilerinden Elif Karaaslan "Dêya Min û Tenûr" adlı şiiriyle üçüncülüğü kazandı.

"Çocukların konuşmadığı bir dilin geleceği yoktur ve çocukların yaşamadığı bir dinin de geleceği yoktur"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz, çocukların konuşmadığı bir dilin geleceği olmadığı gibi çocukların yaşamadığı bir dinin de geleceğinin olmadığına dikkati çekti.

Tarık Yılmaz

Yılmaz, "Değerli Misafirler, yıllarca kamuda ve okulda yasak olan, konuşulması, yazı yazılması, kitap, dergi basılması, televizyonlarda kitle iletişim alanlarında yasak olan bir dil 2012 yılından itibaren müfredatımıza girmiş bulunmaktadır. Değerli misafirler, çocukların konuşmadığı bir dilin geleceği yoktur ve çocukların yaşamadığı bir dinin de geleceği yoktur. Komisyonumuz tarafından klasik Kürt şairleri Melayê Cezerî, Ahmedê Hani, Feqîyê Teyran, Melayê Bateyî gibi şairlerin şiirleri ile günümüz şairlerinin şiirleri derlenip okullara gönderildi. Gönderilen bu şiirler danışman öğretmenler gözetiminde öğrencilerimiz tarafından ezberlenip yarışma hazırlığı yapıldı. Yarışmamıza 26 okuldan öğrenci katılımı oldu. Şu anda da finale 8 okuldan öğrencimiz yarışacak." dedi.

Yarışma sonunda ilk 3'e giren öğrencilerin dışında yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilere katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir