• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
F-16'lar için olumlu sonuç!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington'daki ABD Kongresi'ne katılan AK Parti heyeti, Türkiye'ye F-16 satışı konusunda ABD Kongresinden olumlu sonuçlar çıktığını açıkladı.

AK Parti heyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala'nın başkanlığında Washington'daki Kongrede bir takım temaslarda bulundular.

AA'nın haberine göre; ABD Kongresindeki temaslarını Washington'da görev yapan basın mensuplarına değerlendiren AK Parti heyeti, Kongrede özellikle Rusya-Ukrayna savaşındaki yapıcı rolünün ardından Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili havanın çok olumlu olduğunu belirtti.

Türkiye'ye F-16 satılması konusunun yanı sıra iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve savunma başlıklarının olumlu bir havada ele alındığını anlatan Ala, ikili ilişkilerdeki sorunların çözümüne yönelik yapıcı bir atmosfer gördüklerine vurgu yaptı.

“Onlarda hep  olumlu bir tavır gördük”

F-16 meselesini ana gündemlerden biri olarak görüşmelerinde değerlendirdiklerini belirten Ala, “Bu konuda çok olumlular. Türkiye’nin savunma sanayisinin güçlendirilmesinin aynı zamanda nasıl NATO’ya da destek olacağını, bölgesel ve küresel barışa ne kadar hızlı destek sunabileceğini onlarla paylaştık ve onlarda da hep olumlu bir tavır gördük.” ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir