• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Amacımız; Kur’an’ı Okumak, Anlamak ve Yaşamak Olmalı  “HAFIZ OLUP  PEYGAMBERİMİZİN(sav)  YOLUNDAN GİTMEK İSTEDİK”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cüneyt Özkaya

Şırnak merkez, Cizre ve Silopi’de Kur'an'ı Kerim'in tamamını ezberleyerek, hafız ve hafize olan 200 ilim talebesi için Cizre Hamit Özalp Stadında icazet merasimi yapıldı. Şırnak Valiliği ve İl Müftülüğünce merkez Cizre ve Silopi ilçelerinde bağlı bölge yatılı Kur'an kurslarında 2019, 2020 ve 2021 yıllarında öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan 200 öğrenci için icazet töreni yapıldı. Hafız ve Hafizeler için Cizre Hamit Özalp Stadında, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Huriye Martı, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Müftüsü Mehmet Taştan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Tunç, ilçe müftüleri, hafızların aileleri ve Cizre halkının katılımıyla görkemli bir icazet merasimi gerçekleştirildi. Program Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Mehmet Taştan, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

"BİZ KADIN ERKEK BÜTÜN MÜSLÜMANLAR OLARAK KUR’AN’IN DEDİĞİ GİBİ YAŞAMAKLA SORUMLUYUZ"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, hafızların Kur’an-ı Kerim’in ışığı altında ömür sürmelerini dileyerek şöyle konuştu: "Evlatlarımızın Kur'an'ı Kerim-i öğrenmesi ve ezberlemesi için gayret ettiniz. Şimdi Kur’an’ı yaşamaları için aynı şekilde lütfen destek olun. Çünkü yüce dinimiz İslam üç şey bekler, birincisi Kur’an’ı okumaktır, ikincisi Kuranı anlamaktır, Kur’an’ın bize ne dediğini, Allah’ın bize ne emrettiğin anlama mecburiyetimiz vardır ve üçüncüsü ise Kur’an’ı yaşamaktır. Bu güzel evlatlarımız Kur’an’ı ezberlediler şimdi Kur’an’ı anlayıp yaşamanın vakti geldi. Allah onları Kur’an’ın izinden ayırmasın. Kur’an-ı Kerim nurdur. Kur’an-ı Kerim hayatımızın rehberidir. Kur’an-ı Kerim Allah'ın kitabıdır. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sav) şöyle buyurur, “Kimin kalbinde zihninde Kur'an'dan bir ayet yoksa o sanki harap olmuş bir ev gibidir.” Biz kadın-erkek bütün Müslümanlar, Kur'an'ı okumakla öğrenmekle ezberlemekle ve Kur'an'ın dediği gibi yaşamakla sorumluyuz. Kur’an-ı Kerim, kadın erkek bütün Müslümanlara gelen bir kitaptır. Kur'an Allah'ın kelâmıdır, Kur'an Allah'ım sapasağlam ipidir. Kim ona sımsıkı tutulursa yolunu şaşırmaz. Kur'an insanı cennete götüren yoldur.” ifadelerini kullandı.

RABBİM KUR'AN'IN AHLAKIYLA BİR ÖMÜR YAŞAMAYI NASİP ETSİN

Müstesna bir gün yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, merasimin gençlerin hafızlığı özendirmesini ve Kur’an’ı sevdirecek yeni nesiller yetiştirmesini diledi. Kışla, "Gerçekten çok müstesna bir anı yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun bu gençlere dua etmek düşer bize. Hafızlığınızı tamamladınız. Rabbim, ömrünüzün sonuna kadar da onu muhafaza etmeyi sizlere nasip etsin inşallah. Rabbim Kur'an'ın ahlakıyla bir ömür yaşamayı nasip etsin. Ben inanıyorum ki sizler Kur'an'ın muhafaza ettiğiniz müddetçe, Rabbimiz de sizi muhafazası altında alacak İnşallah. Bu merasim gençlerimize hafızlığı özendirecek, gençlerimize kuran-ı sevdirecek. Rabbim sizleri bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin güzel yarınlarına hizmet etmeyi nasip etsin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sizin gibi hafızlara hizmetten de ayırmasın inşallah. Çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. İleride binlerce kişinin merasimini yapmayı nasip eder inşallah" diye konuştu.

HAFIZ OLUP PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDA GİTMEK İSTEDİK

Cizre’de düzenlenen hafızlık merasimine katılan hafız ve aileleri, duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı. Hafızlar gibi aileler de hem mutlu hem de gururlu olduklarını belirttiler. Hafızlığın, çocukluktan beri hayali olduğunu belirten Hafız Furkan, “Çocukluktan beri isteğim ve hayalim vardı. Hafız olmak istiyordum. Hamdolsun 2 yılda hafızlığımı bitirdim. Bugün merasimde icazetimi aldım. Hafız olmak çok güzel bir duygu. Rabbim isteyenlere nasip etsin. Mutluyum, sevinçliyim. Bu zamana kadar bize destek olan hocalarımdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Hafız İsmail Bilici, “Hafız olduğum için mutlu ve heyecanlıyım. Peygamber efendimize inen Kur’an’ı Kerim’i ezberlediğim için çok mutluyum. Bana destek olan ailem ve hocalarımdan Allah razı olsun." diyerek duygularını dile getirdi.

HADİS’E MAZHAR OLMAK İÇİN HAFIZ OLMAYA KARAR VERDİM

Hafız İsmail’in Babası Serdar Bilici, "Oğlum hafız olmayı çok istiyordu. Bugün hafız oldu. Bizler bunu gördüğümüz için çok mutluyuz. Oğlumun hafız olması için aile olarak destek verdik. Kendisine yardımcı olduk. Hamdolsun bugün semeresini gördük. Hafızlığını bitirdi. Arapça öğrenerek ilmine devam edecek. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Katkısı olan öğretmen ve yöneticilere teşekkür ediyorum.” dedi. Hafize Rumeysa Budak, "Peygamber Efendimizin yolunda gitmek için hafız olmak istedim. Peygamber Efendimiz, “sizin en hayırlınız Kur’an'ı öğrenen ve öğretendir” buyuruyor. Ben de bu Hadis’e mazhar olmak için hafız olmaya karar verdim. Çevremde hafız olan arkadaşlarım da vardı onlar gibi ben de hafız oldum ve çok mutluyum. Bu yolda ömrümü sürdüreceğim.” şeklinde konuştu.

BUGÜN ÇOK MUTLU, GURURLU VE DUYGULUYUZ

Hafız Rumeysa’nın babası İlhan Budak, “Allah bize bu nimeti verdi. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Rabbim isteyenlerin evlatlarına, çocuklarına böyle güzel hafızlık nasip etsin. Bugün çok mutlu, gururlu ve duyguluyuz. Allah, emeği geçenlerden razı olsun.” Diye konuştu. Dört evladının bugün hafızlık merasiminde icazet aldığını belirten Hafız Cevher Arasan, "Hamd olsun bugün 3 kız, bir erkek evladım mezun oldu. Cizre Müftülüğüne ve hocalarına teşekkür ediyorum. Rabbim bu imkânlarını ve fırsatlarını çoğaltsın. Ellerinden hafızlar yetiştirmeyi nasip etsin. Rabbim bu hafızları Kur’an muhafızı eylesin. Hıfz ettikleri Kur’an’ı Kerim’i tedris edip çevrelerine anlatmayı nasip etsin. İlimlerini tebliğ yolunda harcamalarını, ömürleri boyunca Kur’an’dan ayrılmamalarını Allah’tan diliyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir