• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Dışişleri Bakanlığından siyonist işgalcilerin saldırılarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, “İsrail makamları tarafından, dün Batı Şeria’da toplam 4 bin 427 yeni yerleşim birimi inşa edilmesini kapsayan 25 ayrı projenin kabul edilmesini ve buna ilaveten, israil yasalarına göre dahi yasadışı olarak görülen ‘Mitzpeh Dani’ ve ‘Oz V’gaon’ yerleşimlerinin yasal statüye kavuşturulması yönünde alınan kararı kınıyoruz.

Söz konusu tek taraflı adımlar bölgede gerginliği tırmandırmakta ve barış zeminini tahrip etmektedir. İsraili uluslararası hukuka ve yerleşik BM parametrelerine aykırı olan, ayrıca iki devletli çözüm sürecini tehlikeye atan bu adımları sonlandırmaya davet ediyoruz.” denildi.

İşgal rejimi tarafından katledilen El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’ye de değinilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin 11 Mayıs günü Batı Şeria’daki Cenin mülteci kampında hayatını kaybetmesi ve bir gazetecinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların açık, tarafsız ve kapsamlı bir soruşturma yoluyla açığa kavuşturulması ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması hususundaki beklentimizi de yineliyoruz.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir