• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Eskişehirli gençlerden sözde müzik festivalinin iptal edilmesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eskişehir Valiliği'nin 15 günlük etkinlik yasağı kararı sonrası; son birkaç yıldır Eskişehir'de Söğütönü Mahallesi okullar bölgesi karşısında alkol firmalarının sponsorluğunda, herhangi bir denetimin olmadığı, çadırlarda kızlı erkekli yatılı kalınan, alkol ve uyuşturucu etkisiyle istenmeyen görüntülerin oluştuğu, çevrede yaşayan ve eğitim öğretim gören çocuklara birçok olumsuz örnek teşkil edecek, insan sağlığı açısından da sakıncalı müzik festivali adı altında hoş olmayan görüntülerin yaşandığı etkinliğin de yasak kapsamına girmesi nedeniyle özellikle sol kesim Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a karşı linç kampanyası başlatmıştı.

Valilik tarafından açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 15 gün süre ile yasaklanması kararına kentte okuyan Müslüman öğrencilerden destek açıklaması geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gençler adına basın açıklamasını Serdar Bayraktar okudu. 

 

Üniversite Gençleri olarak gençler için milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla durmadan, yorulmadan çalıştıklarını belirten Bayraktar, "Gençliğimizin başıboş geçeceğini bize dayatan yaklaşımlara rağmen, inanmışlık ve azim içinde 'genç' tanımını değiştirmek adına yola çıktık. Şehrimizde son yıllarda üniversite çevrelerinde 'parti' ve Söğütönü mahallesinde 'festival' adı altında gençliğimizi zehirleyen, gelecek nesillerimizin fiziksel, ruhsal ve psikolojik sağlıklarını bozan, onları alkol ve diğer zararlı madde bağımlılıklarına özendiren sınırsız alkol dağıtılan eğlence dayatmalarını üzüntü ve endişeyle şahit olmaktaydık. Devletine, milletine ve dünyaya faydalı bireyler olacak, kaliteli bir üniversite eğitimi için ülkemizin her bölgesinden şehrimize gelen gençlerimizi, lise ve hatta ortaokul çağındaki evlatlarımızı hayallerinden, geleceklerinden kopararak alkol bataklığına ve kendi karanlık dünyalarına çekmek isteyen ve bunu 'festival, parti eğlence' gibi şirin kelimelerle sunan zihniyete karşı gençlerimizi bilime, kültüre, sanata, spora ve manevi değerlerimize yönlendirmeye onlara imkân sağlamaya ilelebet devam edeceğiz." dedi.

"Kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz, örf adet ve geleneklerimize tamamen zıt gayr-ı ahlaki ortamlar oluşuyor"

Bilindik birtakım çevreler tarafından özgürlüklerin kısıtlanması ve yasakçılık sloganlarının atıldığına şahit olduklarını dile getiren Bayraktar," "Anılan çevreler pekâlâ bilmektedirler ki bu ülkede hiç kimsenin özel hayatına hiçbir şekilde müdahale edilmemekte, herhangi bir özgürlük kısıtlaması yapılmamaktadır. Ancak anılan karanlık çevrelerin karanlık zihniyetli taraftarlarının yaklaşık yüz yıldır Müslümanların dini yaşantılarına her türlü müdahaleyi kendilerine helal ve hak olarak gördüklerini, bu konuda her türlü anayasal, ahlaki ve insani değeri ayaklar altına alarak bin yıldır Müslüman olan bu ülkede Müslümanlara her türlü engelleme ve kısıtlamaları reva gördüklerini kendileri de Türkiye halkı da çok iyi bilmektedir. Özel yaşama müdahale ve özgürlük sloganları atan çevrelere aynaya bakmalarını tavsiye ederiz. Şimdi buradan tüm kamuoyuna sunuyoruz; festival adı altında denetimsiz bir ortamda gençlerin günlerce alkol ve uyuşturucu maddelerle zehirlenmesinin, kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz, örf adet ve geleneklerimize tamamen zıt gayr-ı ahlaki ortamların oluşmasının sanat, kültür ve müzikteki yeri neresidir? Yanı başında üç tane okul bulunan bu bölgede zaman mefhumu bulunmaksızın, gençlerimizin akıl ve zihin sağlığını bozacak, ahlaki yozlaşmasına sebep olacak bu tür faaliyetler gençlerimize bilim, sanat, eğitim ve donanım adına ne kazandıracaktır?" diye belirtti.  

"Toplum ahlakına mugayir her türlü oluşum ve faaliyet karşısında gençlerimizi korumalıyız"

Devletin, ülkenin geleceği ve teminatı olan gençlerden sorumlu olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Devlet, nesillerimizin akıl ve zihin sağlığını bozacak, onları zehirleyecek toplam ahlakına mugayir her türlü oluşum ve faaliyet karşıda gençlerimize korumakla mükelleftir. Anayasamıza da açıkça aykırı olan, bu yıl yapılması planlanan festival ismindeki alkol ve zararlı alışkanlıklara teşvik edici eğlence organizasyonuna izin vermeyen Eskişehir Valimize, değerli yargı mensuplarımıza ve olaya müdahil olan değerli Eskişehir halkına tüm genç gönüllerimiz ve aileleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli yetkililerimiz ve rektörlerimizden şehrimizde bulunan üniversitelerin çevrelerinde tanışma ve eğlenme adı altında, eğitim dönemlerinde sık sık tekrarlanan, sınırsız alkol tüketimine imkân sağlayan diğer eylem ve kampanyaları da mercek altına almalarını arz ediyor, bundan sonra yapılmak istenen gençlerimize zararlı bu tür organizasyonların son bulmasını temenni ediyoruz. Buradan tüm anne ve babalara sesleniyor, eğitim yuvalarına gönderdiğiniz çocuklarınızın parti ve festival adı altında başka mecralara çekilmeye çalışıldığına dikkat etmelerini umuyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir