• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bursa’da Uluslararası Katılımlı İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merinos Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Uluslararası Katılımlı İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi” programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Ülkemiz hem doğadan toplanan defne, kekik, adaçayı gibi ürünlerde hem de kültürü yapılan kimyon anason, nane, rezene gibi ürünlerde geniş bir popülasyona sahiptir. Anadolu bu bitkilerden yararlanma konusunda zengin ve derin bir birikime sahiptir." diye konuştu.

“Bursa, Anadolu tıbbı açısından özel bir önem arz ediyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları açısından köklü bir medeniyetin mirasını taşıyan, tarihi ve coğrafi zenginliğe sahip ender ülkelerden biriyiz. Anadolu tıbbının ışığını bugüne taşıyan simge isimlerimiz ve şehirlerimiz var. Bursa, bu şehirlerimizin başında geliyor. Bir kültür şehri olması ve sağlık tarihimiz açısından önemi itibariyle Bursa, Anadolu tıbbı açısından özel bir önem arz ediyor.” dedi.

“Toplumların huzur ve refahını sağlıklı olma hali belirler”

Emine Erdoğan,  “Lokman Hekim'e 'en büyük nimet nedir' diye sormuşlar, 'iyi huylu olmak' demiş. 'En hayırlı mal nedir diye' sormuşlar, 'sağlık' demiş. Çünkü sağlık, güzel ve kaliteli bir yaşamı besleyen, hayata neşe katan bir pınardır. Sadece bireylerin değil, toplumların da huzur ve refahını sağlıklı olma hali belirler. Son iki buçuk yılımız tarihin en büyük salgınlarından birini tecrübe ederek geçti. Sanıyorum ki, sağlığın ve sağlık alanında atılacak adımların önemini çok daha iyi idrak ettik. Sağlığın aslında hayat demek olduğunu daha derinden özümsedik.” diye konuştu.

Bursa’da 3 gün sürecek kongrede 37 oturumda konusunda uzman olanlar, katılımcılara bilgilerini aktaracağı belirtildi. (İLKHA)

 

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir