• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Çin, Rusya-Ukrayna savaşı için barış görüşmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Vang Yi, Danimarkalı mevkidaşı Jeppe Kofod ile telefon görüşmesinde, Çin'in Rusya-Ukrayna Savaşı'na yönelik tutumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kofod, görüşmede ülkesinin Çin'in çatışmanın uzayarak insani bir felakete dönüşmesinin önlenmesi için nüfuzunu kullanmasını umduğunu, ateşkes ilan edilmesi ve barış görüşmelerinin teşvik edilmesi için Çin ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Vang, Danimarkalı mevkidaşına yanıtında, Çin'in krizin başlangıcından bu yana barış görüşmelerini teşvik etmek ve gerilimi düşürmek için kendi usulünce gayret gösterdiğini belirterek, "Ne savaşın ne de yaptırımların çatışmaların çözümü için doğru yol olduğuna inanıyoruz." dedi.

Vang, açıklamasının devamında, 

"Çatışmanın uzamasının ve yayılmasının önlenmesi için ülkeler arasında sinerji yaratılması en acil ödev. İlgili kesimler soruna her iki tarafın karşılıklı meşru kaygılarını giderecek temelde çözüm bulunması için siyasi irade ve kararlılık göstermeli. Uluslararası toplum da Rusya ile Ukrayna arasında doğrudan müzakereler için elverişli ortamı sağlamalı, siyasi çözüm için gereken alanı açmalı." değerlendirmesini yaptı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir