• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
Bakan Bozdağ'dan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "yargı" hakkındaki ifadelerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yetkililerinin yargı hakkındaki ifadelerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Bozdağ, "Yargı kararlarını bahane ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan seviyesiz, ahlak ve hukuk dışı ifadelerinden dolayı CHP Genel Başkanını ve CHP'li yetkilileri kınıyorum." dedi.

Bozdağ, "Anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar veren yargı görevlilerine; 'Lanet olsun yargınıza', 'İntikam duygusuyla haraket ediyorlar', 'Siyasi karar veriyorlar', 'Saray yargısı' ithamları ile tehdit ve hakaret edenleri kınıyorum." diye ekledi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi lideri ve yetkililerinin, bekledikleri gibi karar vermeyen yargı görevlilerini tehdit ve hakaretlerle hedef alması asla kabul edilemez. Yargı kararları, siyasi taraftarlığa uygunluğa göre değerlendirilemez. Ana muhalefetin dilinden düşürmediği hak, adalet, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi temel ve ilke kavramların, kendi siyasi yararları söz konusu olduğunda içlerinin nasıl boşaltıldığı hususu, ibretlik bir manzara arz etmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir