• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Duveyk: `Fetih Hareketi, Tüm Uzlaşı Anlaşmalarını Hiçe Sayıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed`in hükümet teşkilinin birkaç gün içinde yapılacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Duveyk, El-Ahmed`in Kahire`de diyalog toplantılarını sürdürenlere açıkça mesaj verdiğini ve uzlaşı anlaşmalarını hiçe sayarak tek taraflı hareket ettiğini belirtti.

Es-Sebil gazetesine konuşan Duveyk, uzlaşının çok uzak olduğunu ve uzlaşı çabalarının yerinde saydığını ifade ederek, uzlaşı dosyalarının paralel olarak uygulanmaya başlandığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, 2 Haziran`dan önce Ramallah`ta yeni Filistin hükümetinin kurulacağını açıklamıştı. El-Ahmed, kurulacak hükümetin Hamas Hareketi`yle yapılan anlaşma uyarınca kurulması üç ay sonraya ertelenen uzlaşı hükümeti olmadığını söyledi.

Uzlaşının uygulanması için strateji belirlenmediği takdirde uzlaşı çabalarının yerinde saymaya devam edeceğini ifade eden Duveyk, Mahmud Abbas`ın Ürdün Ölü Deniz`de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüşmesini de kınadı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir