• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
İslam mukaddesatlarına hakaret eden güruha tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Üniversitesi'nde her yıl düzenlenen sözde bir etkinlikle Müslümanların mukaddesatlarına hakaret ediliyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin organize ettiği "inek bayramı" adı verilen sözde şenliğin "inek duası" bölümünde, her yıl olduğu gibi sarık ve cübbe giyen bir şahıs tarafından Müslümanların değerleriyle alay ediliyor.

İslam mukaddesatlarına hakaret yapılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, tarafından yapılan yazılı açıklamada İslam düşmanlarına tepki gösterildi.

Yaptığı açıklamada Ak, "Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin geleneksel hale getirdiği inek bayramında bu yılda mezun öğrenciler eğlenmek için İslam'a ve İslami değerlerle alay ederek gülmüşler eğlenmişler. Ne acı ki bu ne olduğu belirsiz, İslam ile alay eden, din düşmanları muhtemelen yarın bu memleketin idaresinde aktif görev alarak ya kaymakam ya vali ya da mülki idareci olacaklar. İslam'a saldıran alay eden bu anlayışın bu zihniyetin yarın memleket idaresine geldiğinde şimdiden kimin kulu kölesi olacağı, kime hizmet edeceği kimin uşağı maşası olacağı, sizce de belli değil mi? Biz bu tür saldırılara karşı tepkisiz durduğumuz ve fikir hürriyeti kapsamında olaylara bakmaya devam ettiğimiz müddetçe İslami değerleri hâkim kılmak için şehit kanlarıyla yoğrulan bu ülkede bu asalakların hakaretini daha çok duyarız." Şeklinde konuştu.

Sorumlulara gereken cezanın verilmesi gerektiğini belirten Ak, "Bu okumuş cahiller İnek Duası adı altında Peygamber'imizin Sallallahu Aleyhi Vesellem varisi konumundaki din görevlilerimizden İmam figürü kullanarak İslam'ın değerlerine hakaret edip eğleniyor, gülüyorlar. Bugün fikir hürriyeti adı altında işlenen bu cinayeti gönlünde iman ve vicdan bulunan hiçbir insan evladı kabul etmemelidir. Diyanet Birlik-Sen olarak diyoruz ki bu tiplere ve bu organizasyonu yapanlara gereken tepki ve cezalar verilmelidir ki kimse Müslümanların değerleriyle inancıyla bir daha alay edemesin. Yetkililer derhal gereğini yapmalıdır. Bu ahlaksızlar da bu cesareti biz Müslümanların; dini değerlerimize hakaret edenlere, aşağılayanlara karşı sessiz kalışımızdan ve tepkisizliğimizden aldıkları bir gerçektir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir