• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas'tan İslami değerlere yapılan hakaretlere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde sözde şenlik adı altında cübbe sarık giyerek İslam’a ve değerlerimize hakaret edilmesini sert bir dille eleştiren Arvas, “Sarığımızı, cübbemizi rahat bırakın. Yaptığınız ifade özgürlüğü değil düpedüz İslam düşmanlığıdır. Süfli şaklabanlığınıza sarığımızı, cübbemizi alet etmeyin.” ifadelerini kullandı.

“Seçilen imam figürü tesadüfi değildir”

Şenlik adı altında imam figürü kullanılarak İslami değerlere bu şekilde hakaret edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Arvas, “Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bu şekilde alay konusu edilmesine, İslami değerlerin aşağılanmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçilen imam figürü kesinlikle tesadüfi değildir. İlim ve bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizin birkaç şaklabanın gösteri yeri haline getirilmesine müsaade edilmemelidir. Hem imamlarımızı hem de İslami değerlerimizi aşağılayan bu sözde şenlikle ilgili Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyorum.” dedi.

“Gösteriye izin verenler hakkında gereken yapılmalıdır”

İmamlığın sadece bir meslek olmadığını belirten Arvas “İmamlık aynı zamanda tüm insanlığa muhabbetle bakabilmektir. Önce insan, sonra Müslüman ve daha sonra imam olmaktır. İmamlık peygamber mesleğidir. Onun yerine geçenler nasıl bir görev ifa ettiklerinin farkında olarak o makama geçmektedir. Durum böyleyken imamlarımızı ifade özgürlüğünü bahane ederek süfli şaklabanlıklarınızın malzemesi haline getirmek kimsenin haddi değildir. Bu gösteriyi yapanlar ve yapılmasına izin verenler hakkında derhal gerekenlerin yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir