• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil: Sarığımızı, cübbemizi rahat bırakın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan hareketleri şaklabanlık olarak değerlendiren Çil, Müslümanların sarık ve cübbesinin birilerinin alay konusu olamayacak kadar değerli olduğunu belirtti.

Çil yaptığı açıklamada, "Sarığımızı, cübbemizi rahat bırakın, yaptığınız ifade özgürlüğü değil düpedüz İslam düşmanlığıdır. Süfli şaklabanlığınıza sarığımızı, cübbemizi alet etmeyin." dedi.

"Seçilen imam figürü kesinlikle tesadüfi değildir"

Şenlik adı altında "imam" figürü kullanılarak İslami değerlere bu şekilde hakaret edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Çil, "Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bu şekilde alay konusu edilmesine, İslami değerlerin aşağılanmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçilen imam figürü kesinlikle tesadüfi değildir. İlim ve bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizin birkaç şaklabanın gösteri yeri haline getirilmesine müsaade edilmemelidir. Hem imamlarımızı hem de İslami değerlerimizi aşağılayan bu sözde şenlikle ilgili cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İmamlığın sadece bir meslek olmadığını belirten Çil, "İmamlık aynı zamanda tüm insanlığa muhabbetle bakabilmektir. Önce insan, sonra Müslüman ve daha sonra imam olmaktır. İmamlık Peygamber mesleğidir. O'nun yerine geçenler nasıl bir görev ifa ettiklerinin farkında olarak o makama geçmektedir. Durum böyleyken imamlarımızı ifade özgürlüğünü bahane ederek süfli şaklabanlıklarınızın malzemesi haline getirmek kimsenin haddi değildir. Bu gösteriyi yapanlar ve yapılmasına izin verenler hakkında derhal gerekenlerin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir