• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Ankara’da İslam mukaddesatlarına hakaret eden güruh telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen sözde bir etkinlikle Müslümanların mukaddesatlarına hakaret ediliyor. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin organize ettiği “inek bayramı” adı verilen sözde şenliğin "inek duası" bölümünde, her yıl olduğu gibi sarık ve cübbe giyen bir şahıs tarafından Müslümanların değerleriyle alay edildi.

Yaşanan olayın ardından ise Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde Müslüman öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Basın açıklaması, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ile il yönetiminden bir heyet, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek sloganlar attı.

Cebeci Mescid Topluluğu adına basın açıklamasının Ankara Üniversitesi Öğrencilerinden Ahmet Emin Özbek okudu.

Özbek, “Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası, tarih boyunca birbirinden farklı birçok medeniyeti bünyesinde barındırmıştır. 1071 yılında Malazgirt harbi ile Anadolu'nun kapıları Müslümanlara açılmış ve Anadolu coğrafyasında İslam Medeniyetinin sedasının işitileceği dönem başlamıştır. Nihayet 1453 yılında İstanbul’un fethedilmesiyle Anadolu topraklarında Müslümanların hükümranlığı perçinlenmiş ve o tarihten günümüze kadar devam etmektedir ve kıyamete kadar da Allah Teâlâ'nın izniyle devam edecektir.” dedi.

İslam mukaddesatlarına hakaretin kabul edilemez olduğunu belirten Özbek, “Hakikat bu olmakla beraber, özünden ve fıtratından uzaklaşmış bazı kesimler, Müslümanların bu topraklardaki mevcudiyetini yıllardan beri içine sindirememekte ve İslam'la ve İslam’ın değerleriyle alay etmeyi kendilerine vazife tayin etmiş bulunmaktadır. Söz konusu bu güruh, her fırsatta gizli veya açık İslam düşmanlığı yapmakta ve İslamiyet'in şiar kabul ettiği bazı esas ve kıymetleri kendilerine mizah malzemesi edinmektedir. Nitekim bunun bir örneği, uzun yıllardan beri Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde gerçekleştirilen ‘inek bayramı’ etkinliklerinde görülmektedir. Bu etkinliklerde, cübbe ve sanık giydirilen bir kişi sahneye çıkmakta ve 'inek duası' adı altında alayvari bir konuşma yapmaktadır. İslamiyet’in şiarından ve temel esaslarından olan cübbe, sarık ve imamlık ile açıkça istihza edilmekte. Toplumun büyük bir kesiminin inanç değerleri tahkir edilmektedir. 2017 yılında, geçmişte yapılan etkinliklerin görüntüleri sosyal medyada yayılmış ve birçok kişinin tepkisini çekmişti. Yoğun tepkiler üzerine etkinliklerde bu rezaletin yapılması yasaklanmış, o yılki etkinliklerde imam figürü yer almamıştı. Bu yıl 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte ise bütün bu tepkilere rağmen yine imam kıyafetiyle sahneye çıkılmış ve aynı rezalet yine yaşanmıştır. Etkinlik esnasında tepki gösteren bazı arkadaşlarımız ise salondan çıkarılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Bizler, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsündeki Müslüman Gençler olarak değerlerimize yapılan bu saldırıyı asla kabul etmediğimizi ve kınadığımızı bildiriyor, tepkimizi ifade etmek adına burada toplanmış bulunuyoruz. Bu utanç verici hadisenin bir daha yaşanmaması adına yetkilileri göreve davet ediyoruz. Başta sahneye imam kıyafetiyle çıkan kişi olmak üzere etkinliği düzenleyenler hakkında savcılığa toplu olarak suç duyurusunda bulunacağımıza ilan ediyoruz. Peygamber Efendimizin (s.a.s) şu hadis-i şerifini hatırlatarak; Herkesi bu konuda hassasiyet göstererek suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz. ‘Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir.’ (Müslim. Imân 78. Ayrıca bk. Tirmizi. Fiton 11; Nesai. Iman 17)” diyerek herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

Son olarak Özbek, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde caminin olmadığını belirterek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere kampüste cami yapılması talebinde bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir