• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Anız yakanlara büyük ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Anız yakmanın çevreye verdiği zararları önlemek isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toprağın korunmasına ve kirliliğin önlenmesine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte anız yakanlara yönelik cezaları arttıran Bakanlık, geçen yıl dekar başına uygulanan 31,39 liralık para cezasını, bu yıl 33,83 lira olarak uygulayacak.

 

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde yayınlanan duyuruya göre; 2013 yılı hasat döneminde anız yakanlara dekar başına 33,83 lira para cezası uygulayacak.

 

Duyuru da ikinci ürün ekilen yörelerde valiliklerce hazırlanan eylem planı çerçevesinde ve valiliklerin sorumluluğunda kontrollü anız yakmaya izin verilebileceği de belirtildi.

 

Anız yakmanın cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, anız yakma yasağına uymayanlar hakkında Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi’ne dayanılarak 2013 yılında her bir dekar için 33,83 lira idari para cezası uygulayacak. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılacak. 2012 yılında ise dekar başına 31,39 lira idari para cezası uygulanmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir