• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
PKK Bundan Sonra Ne Yapacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nın Kandil`deki lideri Murat Karayılan Türkiye`den çekilen PKK`lıların sayısını ve bundan sonra ne yapacaklarını anlattı.

Öcalan`ın çağrısının ardından PKK 8 Mayıs`tan itibaren Türkiye topraklarından çekiliyor. Sürecin en kritik aşamalarından biri olarak kabul edilen çekilmeden sonra en çok tartışılan konulardan biri ise çekilen PKK`lıların sayısı ve bundan sonra ne yapacakları. Hasan Cemal`in yazısında Murat Karayılan bu durumu açıklığa kavuşturdu.

İşte Karayılan`ın o açıklamaları:

"Altı üstü 2 bin gerilla çekiliyor! Şimdi Bağdat diyor ki, PKK bu güçleri Kerkük`e gönderecek. Bazıları Suriye`ye, bazıları İran`a, PJAK`a gönderecek diyorlar. Böyle bir niyetimiz kesinlikle yoktur. Ortadoğu halkları savaştan bıktı. Biz barış ve diyalog sürecini tüm bölgeye yaymak istiyoruz. Yeni bir dönemin kapısını açmak istiyoruz bu bölgede. Bu çekilen güçlerimizin Kuzey`den Batı`ya (Suriye`ye) geçecekleri diye bir durum yok. Biz güçlerimizi henüz dağıtma noktasında değiliz. Önce eğitim görecekler. Neden geldiler? Bu sürecin anlamı nedir? Bu konuda Önderliğimiz nerede duruyor? Bunlar zaman alır. Biz kendi güçlerimizi ideolojik olarak eğitmeden, donatmadan bir arada tutamayız. Ceplerde paramız da yok ki onları bir arada tutalım!"

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir