• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
Dünden bugüne Bitlis gülmeceleri sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Kültür ve Sanat Derneği’ne bağlı tiyatro ekibi Bisad’ın “Dünden Bugüne Bitlis Gülmeceleri” adlı oyunu Bitlis Kültür Merkezi’nde iki seans şeklinde sahnelendi.

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bitlis Kültür ve Sanat Derneği başkan yardımcısı Haydar Yılmaz, Bitlisin efsaneleşmiş hikâyelerini sergilemeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bitlis, köklü bir kültür mirasına sahip bir ildir. Bizler dernek olarak Bitlis’te geçmişte yaşanan ve Bitlis’in efsaneleşmiş hikâyelerini yeniden canlandırmak adına böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Sergilediğimiz bu oyun ve çalışmalar halk tarafında beğeniyle karşılandı. İl merkezinde sahnelediğimiz bu oyunu tüm ilçelerde de halkın izlenimine sunacağız” dedi.

 

Hedeflerinin yapılan bu oyunu İzmir ve İstanbul da düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günleri’nde halkla buluşturmak olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Genel hedefimiz bu oyunu Eylül-Ekim aylarında İzmir ve İstanbul da düzenlenmesi planlanan Bitlis Tanıtım Günleri’ne "Bitlisliden Bitlisliye Bitlis’in Sunulması" sloganıyla oradaki izleyicilerle buluşturmaktır.”

 

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği olarak bu göreve talip olduklarını ifade eden Yılmaz, yetkililere ve büyüklerimize buradan seslenmek istiyoruz ki; Kültür Sanat dalında Bitlis Tanıtım Günleri’ne en uygun katkının sunulacağı kanısıyla ve sizlerin desteğiyle bizler bu göreve talibiz” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir