• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Bingöl’de seralarda üretilen sebze fidelerinin satışları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Çapakçur Vadisi’nde yer alan seralarda çoğunluğu ata tohumu olarak adlandırılan yerli tohumlardan yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz gibi birçok sebzenin fide satışları 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlıyor. Fide fiyatları bu yıl 1 lira75 kuruştan satışa sunulacak.

“Tohumların çoğunluğu yerli”

Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Hakan Ürüşan, yaptığı açıklamada; “Çapakçur Vadisi’nde yer alan seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin üretiminde çoğunlukla ‘ata tohumu’ olarak bilinen yerli tohum kullandık. Mart Ayı’nın ortalarından itibaren üretimine başladığımız sebze fidelerinin bir kısmının şu anda dikime hazır. Bir kısmının da önümüzdeki günlerde dikime hazır hale gelecek.” dedi.

 “Bingöl iklimi için fidelerin uygun dikim zamanı mayıs ayının ilk haftası”

Bingöl iklimi için fide dikim zamanının mayıs ayının ilk haftası olduğunun uygun olacağını söyleyen Ürüşan, “Erken dikimi yapılan sebze fidelerinin ilkbahar mevsiminde meydana gelebilecek don olaylarından zarar görme riski vardır. Fideleri dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra can suyunun verilmesi gerekiyor. Takip eden birkaç gün de ihtiyaç duyulması halinde bu işleme devam edilmeli. Tüplü fidelerimizin tanesi 1 Lira 75 kuruştan satılıyor. İlgi duyan vatandaşlarımızı Çapakçur Vadisi’nde yer alan seralarımıza bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir