• DOLAR 32.451
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Malatya’da çiftçilere sebze fidesi desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen sebze fidelerinin üreticilere dağıtılmak üzere İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edilmesi nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi önünde bir program düzenlendi.

Programda konuşan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, “Bugüne kadar üreticilerimize çeşitli fidan ve fide dağıtımları yapmıştık. Bakanlığımızdan sağladığımız katkının yarısı kadar da Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız destekle bu desteklerimizi 2 katına çıkardık. Bu projelerimiz devam edecek. Biz projelerimizde öncelikle atıl veya boş kalan arazilerimizin değerlendirilmesi ve daha sonra da bütün alanlarda üretim veriminin artırılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yerli hibrit tohum ve fidelerle üretim yapmamız gerekiyor. Bu proje hem çiftçilerimizde bir farkındalık oluşmasını sağlamak, milli ve yerli tohumun gücünden, kalitesinden ve üretim miktarının artmasını göstermek amacıyla çiftçilerimize hibrit fideler getirdik. Katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı ise “Dağıtılacak olan fidelerin içerisinde ekiminin nasıl yapılacağı, nasıl yetiştireceğini anlatan broşürlerimiz de mevcut. 500 bine yakın fide dağıtımını gerçekleştireceğiz. Domates, biber, patlıcan, salatalık ve kavun olmak üzere fidelerimiz mevcut. Malatya çiftçisi çalışıyor Malatya çiftçisi üretimine devam ediyor. Gelişen Malatya’mıza öncülük etmemiz gerekiyor. Malatyalı çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. Bizler bu memleketin topraklarına sevgi fidanlarını ve sevgi tohumlarını ekmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından, program alanında bulunan vatandaşlara sebze fideleri verildi. Daha sonra da yaklaşık 500 bin adet yerli hibrit sebze fideleri üreticilere verilmek üzere, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe Tarım Müdürlüklerine gönderildi. (İLKHA)

 

 

 

 

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir