• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Gençler zehir tacirlerinin kıskacında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Her sokağın başında çok kolay açılan ve kontrol edilmeyen internet cafeler ile okullara kadar giren uyuşturucu tacirleri gençleri tehdit etmeye devam ediyor. Her mahallenin değişik yerlerinde çok kolay açılış ruhsatı alabilen internet cafelerin çoğunun ruhsatı bile yok. Bununla birlikte kontrol edilmeyen bu cafeler çok küçük yaşta çocukların da meskeni haline gelmiş. İşte bunu fırsat bilen zehir tacirleri buraları kullanarak gençlere ulaşıyor ve onları uyuşturucu bağımlısı haline getiriyor.
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Tahsin Asıllı bir okulun duvar ihalesini tuttuktan sonra ilk defa orada uyuşturucu kullanan gençlerle tanıştığını, onlarla oturup konuştuğunu ve bu gençlerin tuzağa düşürüldüğünü belirterek toplumun bunları kurtarmak yerine bunları dışladığını bu gençleri bu düştükleri tuzakla baş başa bıraktığını ifade etti.
 
Bu gençleri uyuşturucu kullanırken gördüğünü ve onları topluca çocuk şubesine götürdüğünün altını çizen Asıllı, “Polise efendim bu çocukların hali ne olacak “ dedim. Buradan netice alamayınca emniyete, kaymakamlığa sonra da Cumhuriyet Savcılığına çıktım. Hepsi de bana elimiz kolumuz bağlıdır dediler. Ben de, “Savcıya peki sizin elinizi kolunuzu bağlayan kim? dedim. Cevap veremedi” dedi.
 
Bir taraftan uyuşturucuyla mücadele edildiği havasının verildiğini ama gerçekte tüm bunları yakından yaşayan birisi olarak aslında durumun böyle olmadığını ifade eden Asıllı, “Bazı kurumları tenzih ediyorum ama yaşadığım birkaç olayla hiç de mücadele edilmediğini gördüm. Uyuşturucu kullanmak kanunen suç değil. Efendim satmak suç. Peki, satan adam da, ben kullanıcıyım diyerek işin içinden çıkıyor. Zaten baş edilemiyor şimdi nasıl olacak. Bakın değil mücadele etmeyi bazı çocukların yem olarak kullanıldığını görüyoruz” diye konuştu.
 
Zehir tacirlerinin örgütlü ve sistemli çalıştığına değinen Asıllı, uyuşturucuya alıştırılmış bir gencin onlardan kurtulamadığını bir şekilde o gence ulaştıklarını belirterek bu uyuşturucu işinden nemalanan çok sayıda kişinin olduğunu ifade etti.
 
“Kızlar kullanılarak gençler uyuşturucuya alıştırılıyor”
Özellikle bazı genç kızların kullanılarak gençlerin uyuşturucuya alıştırıldığına şahit olduğunu belirten esnaf Mehmet Bilen ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bu olanlardan rahatsız olan on esnaf karakola başvurduk. Karakola gidince bir esnaf arkadaşımız polise Sabancı Kız Yurdundan geldiklerini iddia eden bazı kızların mahallemizdeki internet cafeye gelip oradaki gençlere uyuşturucu verdiğini söyledi. Polis bu sözleri duymamış gibi davranarak uyuşturucu kullanmanın suç olmadığını satmanın suç olduğunu söyledi. Biz polise bir kamerayla onları çekeceğimizi söylediğimizde’ yok efendim insan haklarına aykırıdır’ dedi. Peki, bir polis memuru gelsin orada dursun onları takip etsin dedik o da olmaz dediler. Peki, biz elimize sopamızı alalım onları dövelim deyince bize, böyle yaparsanız suç işlemiş olursunuz onları gördüğünüzde 155’i arayın’ dedi. Biz 155’i arayıp polis oraya gelince onlar da polis aracını görünce kaçıyorlar. Polis ara sıra birilerini yakalasa bile tekrar geri bırakıyor. Mahalleli çok şikâyetçi hatta geçenlerde bir adam oğlunu evde bağlamış. Gerçi biz şikâyet ettikten sonra o kızlar artık gelmiyor. Eğer yetkililer bu şekilde duyarsız davranmaya devam ederlerse onlara şunu hatırlatmak isterim: bu ateş er geç sizin de çocuklarınızı yakar o zaman ne yapacaksınız? Onun için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Yoksa hepimiz bundan zarar görürüz” dedi.
 
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz adını vermek istemeyen bir İnternet Cafe işletmecisi ise yirmi yaşlarında Sabancı kız Yurdundan geldiklerini söyleyen kızların müşteri gibi internet cafeye gelip oradaki gençleri kandırarak uyuşturucuya alıştırdığını belirterek bunu fark ettiğimde onları kovmaya çalıştım ama olmadı. Defalarca karakola gittim şikâyet ettim bir şey çıkmadı. Savcılığa gittim olanları anlattım o da beni daha önce başvurduğum karakola yönlendirdi. Ben karakola defalarca gittiğimi söyleyip özel narkotik ekiplerin gelmesini isteyince savcı kızarak’ sen özel misin?’ Dedi. Şikâyetlerin artması üzerine şimdilik azalma olsa da onlar daha sakin bir yere gittiler. Ben birilerinin bu genç kızları kullandığını düşünüyorum. Bu mahalledeki çoğu genci bu kızlar alıştırdı” dedi. 
(Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir