• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Batman’da 136 çiftçiye hindi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da ‘Hindi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Batman Tarım Kredi Kooperatifleri bahçesinde 136 çiftçiye yüzde 90 hibeli bin 660 adet hindi dağıtımı yapıldı.

Dağıtım törenine Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Şube Müdürleri, Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende yaptığı açıklamada bulunan Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, hindilerin doğal ortamlarda da kolay beslenilebileceğini belirterek hindi dağıtımındaki amaçlarının çiftçilere ek besin kaynağı sağlama ve doğa denesini sağlamak olduğunu söyledi.

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın

Aydın, “Projemiz ilimize has bir projedir. İl özel idaresinin desteği ve Batman valimizin inisiyatifiyle başlatmış olduğumuz yüzde 90 hibeli bir projedir. Bin 660 adet bir ayını birimmiş hindi palazı getirdik. Yavru hindilerin özellikle büyük olamasın istedik ki telef olmasınlar. Amacımız hem halkın besin kaynağına katkı sunmak hem hindiler evsel atıkları değerlendirtebilen hem de çevredeki yabancı ve zararlı böceklerle beslenmektedir. Doğada bir denge var ve bizde katkımız olsun diye bu projeyi benimsedik. Çiftçilerimizde bu durumdan memnun inşallah hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

“Kadın çiftçilerimize öncelik tanınarak bu proje uygulandı”

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz ise şunları söyledi:

“Kanatlı hayvanlarda hindinin özel bir yeri vardır. Köylerde yaşayan kadın çiftçilerimize öncelik tanınarak bu proje uygulandı. Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğünün ortak yürüttükleri proje kapsamında yüzde 90 hibeli çiftçilere verildi. Amaç köylerde bulunan kadın çiftçilerimize hindi yetiştiriciliği konusunda bilinçlenmesi ve hindi yetiştiriciliğinin artmasıydı. Hindi palazlarımız bir aylık olduğu için ölüm tehlikeleri yok sayılır. İnşallah güzel bir verim olur ve bu proje hedefine ulaşır.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir