• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Afganistan Merkez Bankası: Ekonomik kalkınma için dış pazarlara açılmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkede taze meyve mevsiminin başlamasıyla birlikte hükümetin üreticilere meyvelerini zamanında hasat edebilmeleri için gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiği ve diğer ürünlerin dış pazarlara açılması gerektiği belirtildi.

Ülkedeki soğuk hava depolarının ve pazar eksikliğinin, taze meyve mevsiminde yetiştiricilerin karşılaştığı temel sorunlardan biri olduğunu belirten Afganistan Merkez Bankası, bu alanda gerekli imkanların sağlanması ve taze meyve ile diğer tarım ürünlerinin uluslararası pazarlara zamanında ulaştırılması halinde Afganistan'ın daha fazla gelir elde edebileceğine dikkat çekti.

Afganistan'ın yaş meyve ve diğer tarım ürünlerinin uluslararası pazarda iyi bir itibara sahip olduğu dile getirilen açıklamada, tarım ürünlerinin uluslararası pazarlara zamanında ulaşması halinde olumlu ekonomik gelişmeler sağlanabileceği belirtildi.

Tarım sektöründe geçmişte yaşanan sorunlara da işaret edilen açıklamada, bu sorunlar nedeniyle üreticilerin ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kaldığı, bu yüzden de ürünlerin daha ucuza satıldığı, zarar gördüğü veya imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Afganistan'a herhangi bir yolla döviz getirilmesinin ekonomik büyüme ve kalkınma için faydalı olacağı ve bunun Afganistan'ın para politikasını uygulamada yardımcı olabileceği ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir