• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
İngiltere’de Müslümanlara IRA Sansürü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Londra`nın göbeğinde geçen hafta bir askerin öldürülmesinin ardından İslamofobi`nin yükselişe geçtiği İngiltere`de Müslüman avı devam ediyor. Ancak bu kez kendisine Müslümanım diyen herkes fişlenme durumuyla karşı karşıya.

İFŞA EDİLİYORLAR

İngiliz yayın kuruluşu BBC önceki gün İngiliz vatandaşı ünlü Müslüman aktivist Anjem Choudary`yi yayına çıkartarak röportaj yapınca kıyamet koptu ve tartışma farklı bir boyut kazandı. Müslüman din adamları ve aktivistlerin resimleri sosyal medya üzerinden yayınlanarak suçlu gibi gösterilmeye başlandı.

`OKSİJENİ KESMEK İÇİN`

Bunun yanında İngiliz kamuoyu medyadan ve Google`dan İslam sansürü istemeye başladı. Bizzat İçişleri Bakanı Theresa May BBC`yi kınadığını açıklarken basın sansürü konusunda eski İngiliz Başbakan Margaret Thatcher döneminin sansür politikası örnek gösterildi. Thatcher, IRA eylemlerinin yoğun olduğu 80`li yıllarda medyada örgütle ilgili yayın yasağını savunarak `teröristlerin oksijeni` olan halk desteğini kesmeyi amaçlıyordu.

İngiliz askerin öldürüldüğü yerde toplanan aşırı milliyetçi gençler Müslümanlar aleyhine slogan attı

İngiliz basını, Woolwich zanlılarından Adebolajo`nun Kenya`da El Kaide suçlamasıyla yargılanırken çekilen fotoğrafını yayımladı.

4 kişi daha gözaltına alındı

Londra`daki saldırının zanlılarından Michael Adebolajo`nın 2010`da Kenya`da El Kaide`yle bağlantılı olma suçlamasıyla tutuklandığı ve İngiliz pasaportu sahibi olduğu için Londra`ya sınırdışı edildiği ortaya çıkınca gözler İngiliz istihbaratına çevrildi. Ayrıca önceki günden bu yana başta Londra olmak üzere çeşitli bölgelerde yapılan operasyonlarda 4 kişi daha terör şüphelisi olarak gözaltına alındı. İngiliz basını vakit kaybetmeden, büyük bir `terör hücresinin` varlığından söz etmeye başladı.

Üniversiteyi izleyelim

Londra`daki saldırıyı düzenleyen iki kişinin İngiliz üniversitelerinde `radikalleştiklerine` dair önyargı üniversiteler üzerinde de bir baskı unsuru oldu. Zanlıların Greenwich Üniversitesi`ndeki İslami grup tarafından eğitildiği iddia edildi.

MI5`in hatası mı?

Independent gazetesi, Londra saldırısının zanlısının Somali`deki eş-Şebab örgütüne katılması şüphesiyle Kenya`da tutuklandığında, MI5 tarafından muhbir yapılmak istendiğini yazdı. Daily Telegraph ise, MI5 hata yaptıysa bunu bilmemiz gerekli ifadelerini kullandı.

`Tatilin sırası mı`

İngiltere Başbakan David Cameron`ın ailesiyle Ibiza Adası`nda tatile gitmesini konuşuyor. Muhalefetteki İşçi Partisi, `Ülke karışırken o İbiza`ya gitti` açıklaması yaptı. Independent gazetesi de, `Cameron tatile gitmekte haklı mı?` sorulu bir anket başlattı.

Google`a ağır baskı

İnternet araa motoru Google`a `radikal İslamcıları` sistemden tamamen çıkartılması gerektiği yönünde baskı uygulanıyor. Müslüman alim ve aktivistlerin görüntüleri ise Youtube`dan yayınlanarak çirkince `terörist` damgası vuruluyor.

YENİ AKİT

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir