• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Son 3 ayda Rusya ve Ukrayna’ya lojistik faaliyet ve para transferleri durma noktasına geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ile meclis ve komite üyelerinin katıldığı toplantıda, ev tekstili sektöründeki ticaret ve yatırım fırsatları, HOMETEX Fuarı ve firmaların talepleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Son 2 yıllık dönemde tüm dünyanın başta pandemi olmak üzere ekonomik ve sosyal problemlerle mücadele ettiğini söyledi.

Normalleşmenin başladığı bir süreçte Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte iş dünyası için sıkıntıların yeniden baş gösterdiğini ifade eden Burkay, “Bursa’da özellikle tekstil sektöründe Rusya ve Ukrayna’ya ciddi mal satıyoruz. Son 3 aydır bu pazarlarda lojistik faaliyetler bitti. Para transferleri durma noktasına geldi. Bu durum işletmelerin nakit akış dengelerini ve üretim kapasitelerini olumsuz etkiledi.” diye konuştu.

“Pandemi süreci mekân tekstillerine talebi artırdı”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay

Pandemi sürecinin ev tekstili sektörüne etkilerini değerlendiren Burkay, “Pandemi öncesi dünyadaki tüketim alışkanlıklarına baktığımızda, özellikle yeni nesilde mekânsal bağlılık ortadan kalkmıştı. Evlerin ihtiyaçlarını karşılamak öncelik olmaktan çıkmıştı. Bu durum mekân tekstili sektörünü olumsuz etkiliyordu. Ancak pandemi ile birlikte tüm dünya, evlere kapanınca insanlar evlerindeki eksikleri görmeye başladı. Perdelerden halılara, mobilyalardan aksesuarlara kadar evdeki her şey değişmeye başladı. Sektörümüz ciddi bir taleple karşılaştı.” dedi.

“FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın son faiz artırımları talebi azaltacak”

Dünyadaki enflasyonist ortamın 2022 yılının geri kalan kısmında da talepleri etkilemeye devam edeceğini ifade eden Burkay, “2022, geçen yılın talep potansiyelini yakalayacağımız bir yıl olmayacaktır. FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın son açıklamaları ve yapılan faiz artırımlarının emisyondaki paranın bir şekilde çekilmesidir. Fiyat istikrarının sağlanması ve enflasyonla mücadele açısından atılan bu adımlar tüketici güven endeksini negatif yönde etkilerken, talebi de azaltacak.” diye belirtti.

BTSO 5. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erdoğan Akyıldız ve 30. Meslek Komitesi Başkanı Burak Anıl’ın komite çalışmalarına ilişkin bilgi verdiği toplantı görüş alışverişinin ardından sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir